El Sanatları Satış Ofisi ailelere gelir kapısı oluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ailenin temel taşı olan kadınların, aynı zamanda birer birey olarak, güçlü bir şekilde toplum içinde yer almaları adına ücretsiz kurslar vererek iş sahibi yapıyor.

Spordan kültüre, kişisel gelişimden el sanatlarına olmak üzere 38 farklı branşta, 6 ayrı hizmet binasındaki kursların sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalar veriliyor. Gaziosmanpaşalı kadınlar, bu kurslarda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini ise kendileri için tahsis edilen El Sanatları Satış Ofisi’nde satarak gelir elde fırsatı buluyor. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi ile 500 Evler Caddesi’ndeki El Sanatları Satış Ofisi’nde satılan bu ürünler, kursiyerlerin ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kadınlara her zaman destek olduklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  “Kadınlarımıza verdiğimiz bu kurslar onların hayatın içinde aktif bir şekilde katılmalarını sağlıyor. Bu kurslarda verilen eğitim sonucu üretilen ürünleri ise el Sanatları Satış Ofislerimizde satma imkanı sağlıyoruz. Buradan elde edilen tüm gelir emek sahiplerine veriliyor. Ayrıca kadınlarımızın çalışması sağlanıyor. İnşallah kadınlarımıza verdiğimiz desteğimiz artarak devam edecek. Toplumun temel taşı olan kadınlarımız hizmetin en iyisini hak ediyorlar” diye konuştu.