Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar Tepkili

9 Eylül 1999 tarihine kadar 25 yıllık hizmet süresi ve prim gününü dolduran yaşı beklemeden emekli olabiliyordu. Fakat bu tarihten önce işe girmesine rağmen, milyonlarca vatandaş çıkan bir kanunla emeklilik haklarını kaybettiler. Prim günü ve hizmet yılını doldursa bile yaşı beklemeye başladılar.

 

Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar (EYT) erken emeklilik değil, sadece daha önce kazanılmış haklarını geri istiyor.  İşte geri istenen hakların özeti şunlar:

 

1999 yılında çıkartılan 4447 sayılı yasanın geriye işletilmesinin durdurulması Yasanın çıktığı tarihten sonra işe girenler için uygulanması Bu tarihten önce işe başlayanların hak kayıplarının telafi edilmesi Yaşı beklerken her ay düşen emekli maaşlarının düşmesinin önlenmesi

Yeni bir seçim dönemine girilmesi ile emeklillere iki maaş ikramiye, borçların yeniden yapılandırılması gibi milletin bir çok kesimine vaadler veriliyor veya icraatlar yapılıyor.

 

Fakat yıllardır mağdur durumda emekli olmayı bekleyen EYT mağdurları için bir çalışma henüz görülmüyor. Mağdur EYT'liler her kesime verilen desteklerden değil, hak ettikleri mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.

 

EYT mağdurları kendileri ile ilgili hükümetin bir gelişme göstermemesine büyük bir tepki gösteriyorlar. Büyük bir seçmen kitlesi sorunlarının çözülmesini bekliyorlar.