Emeklilikte Yaşa Takılanlar İstanbul'da binleri topladı!

Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar, Bursa ve Eskişehir'den sonra İstanbul'da da binlerce kişi olarak miting gibi toplantı yaptı..

 

Yıllarca çalışıp sigorta primlerini tamamlayan ancak IMF dayatması nedeniyle getirilen düzenleme sebebiyle emeklilik hakları ellerinden alınan Emeklilikte Yaşa Takılanlar, hak mücadelesine devam ediyor.

Yurt genelinde farklı illerde toplantılar yaparak seslerini duyurmaya çalışan EYT'liler daha önce Bursa ve Eskişehir'de ses getiren büyük organizasyonlara imza atmıştı. Bu kez buluşma adresleri İstanbul oldu.

Akatlar'daki Mustafa Kemal kültür merkezinde bir araya gelen EYT'liler izdiham yüzünden salona sığmadı. Binlerce kişi kültür merkezinin kaoridorlarında ve dışarda kaldı. 

 

Binlerce kişinin toplandığı Kültür Merkezi'nde yapılan konuşmalar şöyle oldu:

 

'SADECE HAKKIMIZI ARIYORUZ'

"Çalışmalarımız yasal zeminde yürüyor. Bizler eylem yapmıyoruz, yapmayacağız. Toplantılarımızda art niyet arayanlar bilsinler ki sadece hakkımızı arıyoruz. Çıkar peşinde koşmak gayemiz yok, asla olmayacak. İdeolojik hesaplaşmaların içinde değiliz. Hepimiz tek bir milletiz."

 

'EN DEMOKRATİK TEPKİ SANDIKTA VERİLENDİR'

"Sesimiz artık daha gür çıkıyor. Artık çözüm için kafa yormaya başladılar. Bizler hakkını arayan olgun insanlarız. Şer odaklarının çabaları beyhudedir. Bizler tahriklere kapılacak yaşı çoktan geçmiş insanlarız. En demokratik tepki, sandıkta tercihimizi bizi dinleyen, anlayan insanlardan yana kullanmak olacaktır."