Emeklilikte Yaşa Takılanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çözüm Bekliyor.

1999 yılında çıkarılan bir kanunla emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltildi. Kanunun ilgili hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği için 2002 yılında yeni bir kanun çıkarılarak emeklilikte kademeli geçiş yeniden düzenlendi.

Bu düzenlemeyle 1999’ dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacakları yaş sınırları kademeli olarak yükseltildi. Buna göre sigortalılar prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar bile emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorundadırlar.  

Bu sayı ise milyonlara yaklaşıyor... İnsanlar prim gün ve hizmet yılını doldurduğu halde, ne emekli olabiliyor ne de sağlıktan yararlanabiliyor.

Bu konuda STK'lar siyasiler baskılarını sürdürüyor. Prim gün ve hizmet yılını dolduranlar için her yıl yüzde 5 düşük maaşla emekli olma konusu gündemde.

Uzun süredir gündeme gelen ve emeklileri umutlandıran EYT yasası için farklı açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bu sorunun çözümüne sıcak baktıkları ifade ediliyor. Yakında yaşı bekleyenler için yeniden çalışma başlatılması bekleniyor.

EYT mağdurları özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda çözüm bekliyor. Mağdur vatandaşlar, bir çok vatandaşın sorununa çözüm bulmaya çalışan, milyonlarca göçmen vatandaşa kucak açan Türkiye'nin, kendi vatandaşlarının bu sorununa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyarsız kalmayacağına inandıklarını ifade ediyorlar. Vatandaşlar e-devletten bu konuda isteklerini Cumhurbaşkanına Yazı sayfasından iletmeye başladılar.