Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı Uzatılsın

Eminönü Alibeyköy Cep Otogar Tramvay Projesi uzatılsın.

İBB Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde, 19 istasyonlu 13 kilometre uzunluğunda olacak Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattını tanıttı. Bu hattan memnun olan vatandaşlar projeni 1-2 kilometre daha uzatılmasını istiyor.

Eminönü'nden gelen hattın Cep Otogar'da biteceği açıklandı. Projeye teşekkür eden Eyüplü vatandaşlar hattın hat 1-2 kilometre daha devam etmesisini istiyor. Zira az ilerde binlerce kişinin yaşadığı Akşemsettin Mahallesi ve Mevlana Mahallesi bulunuyor. Vatandaşlar hattın en azından İBB'nin lojistik merkezi ve kurban kesim yerine kadar uzatılmasını istiyor.

Cep otogara yaya geçidi lazım.

Eyüplü vatandaşlar ayrıca Cep Otogar'a konutların olduğu bölgeden yaya geçidi istiyor. Vatandaşlar cep otogara yaya olarak ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade ediyor. Aradan dere geçen ve findalık bulunan yerden, Akşemsettin, İmar Blokları tarafından yaya köprüsü isteniyor.

Fidanlık park projesi başlasın

Vatandaşlar, findalığın olduğu bölgede, seçim vaadleri arasında yer alan şehir parkının bir an önce yapılmasını istiyor. Projenin değişmesini istemiyor.

İBB 2014 yılında konuyla ilgili olarak Gophaber'e "Sultangazi Kırkçeşmeler Mevkii ve Eyüp Alibeyköy Deresi Yanı Kent Parkı Projesi Çalışmaları 12/03/2013 tarihinde başlamış olup, projelendirme çalışmaları devam etmektedir." Şeklinde cevap vermişti.