Emniyetin Duvarı Engellileri Engelliyor

Emniyet sokağın tamamını kapatınca engelliler geçemiyor...

 

Gaziosmanpaşa Küçükköy'de bulunan ilçe emniyet müdürlüğünün yan sokağı, eminiyet tarafından, emniyet amaçlı olarak beton duvarlarla kapatılmış durumda!  Ama emniyet binasının yanında daha işlek ve risk içeren ana cadde var. Sokakta bu kadar güvenlik riski görülüyorsa, cadde de daha büyük risk olması gerek! O halde cadde de duvarla kapatılmalı.

 

Berlin duvarı gibi kapatılan sokağın devamında yine bir devlet kurumu olan Halk Eğitim Merkezi var. Yani devletin bir kurumunun ana giriş yolu da kapatılmış durumda.

 

Günde yüzlerce insanın uğradığı Halk Eğitim Merkezi'ne, tekerlekli sandalyede olan engellilerde geliyor. Engelliler sokağın tamamı duvarla kapalı olduğunda geçemiyor. Kaldırıma da çıkamayan bazı engelliler, hayırsever birilerinin kendilerini halk eğitim merkezine taşımasını bekliyor. Kaldırımda bulunan tabela da ayrıca geçişi engelliyor.

 

Vatandaşlar ve engelliler bu durumdan şikayet ediyor. Güvenlik tedbiri alınacaksa bariyerlerle alınarak, gerektiğinde yolun açılabilmesi  veya bariyer aralarından vatandaşların ve engellilerin rahat geçebileceği şekilde düzenleme yapılması isteniyor.