EN ÇOK İSKİ VE İGDAŞ İÇİN BAŞVURUYORUZ.

Yapılan 1.030.751 başvurunun %8,9'u şikâyet, %22,8'i talep ve %68,3'ü ise bilgi istemi şeklinde gerçekleşti.

 

Eylül ayına göre bilgi istemi başvuruları %2,5, talep başvuruları %6,6 artarken şikayet başvuruları %4,2 azaldı. Beyaz Masa (Genel) bilgi istemi başvurularının sayısı 436.414, şikayetlerin sayısı 75.801, talep başvurularının sayısı 104.343 oldu. Eylül ayında %13,4 olan Beyaz Masa (Genel) şikâyetlerinin payı Ekim ayında %12,3'e geriledi. Eylül ayında %14,1 seviyesinde gerçekleşen talep başvurularının payı Ekim ayında %16,9'a yükseldi.

 

BEYAZ MASA (Genel) kapsamında bilgi istemi başvurularının %98,2'sine, şikâyet başvurularının %3,5'ine, talep başvurularının ise %21,1'ine başvuru günü içerisinde karşılık verildi.

Anlık çözüm (aynı günde çözülen başvurular) başlığında değerlendirilen başvurular dışarıda bırakıldığında, bilgi isteminde ortalama çözüm süresi 12,9 gün, şikayet başvurularında 4 gün, talep başvurularında ise 10,2 gün olarak tespit edildi.

 

BEYAZ MASA (Genel) kapsamında ulaşımla ilgili olan şikâyetler ilk sırada yer aldı.

BEYAZ MASAYA (Genel) gelen şikâyetlerin %52,2'si ulaşım, %28,8'i kent ve toplum düzeni ile ilgili iken, bilgi isteminde %44,6 ile sosyal destek hizmetleri ilk sırayı aldı. Eylül ayında %24,4 paya sahip sosyal destek hizmetleri konulu taleplerin payı Ekim ayında %40'a yükseldi. BEYAZ MASA (Genel) kapsamında yapılan şikâyetler, İGDAŞ ve İSKİ'ye gelen şikâyetlerle birlikte değerlendirildiğinde ulaşımın toplam payı %42,9 olarak ölçüldü. Tüm talep başvuruları içinde sosyal yardım taleplerinin payı %17,8 olarak gerçekleşti.

 

Şikâyetlerde öne çıkan alt başlıklar "denetim", "durak/güzergah ihlali" ve "kaba davranış" iken; bilgi isteminde "sosyal yardımlar", "istanbulkart gıda" ve "otobüs anlık bilgi"; talep başvurularında ise "eğitim", "sosyal yardımlar" ve "randevu" sıralamada öne çıktı.

 

Toplam şikâyetlerin ilçe dağılımına bakıldığında Ekim ayında Fatih ve Kadıköy ilçelerinin en yüksek paya sahip olduğu görüldü.

Toplam şikâyetlerin %5,4'ü Fatih, %4,9'u Kadıköy ve %4,5'i Üsküdar ilçeleri ile ilgiliyken; bilgi isteminde Esenyurt(%6,8), Bahçelievler(%4,9) ve Küçükçekmece(%4,7); talep başvurularında ise Esenyurt (%5,4), Ümraniye (%4,8) ve Küçükçekmece(%4,8) ilk sıralarda yer aldı.

 

İGDAŞ ile ilgili şikâyetlerin ilçe dağılımında Esenyurt, Küçükçekmece ve Ümraniye ilk sıralarda iken, İSKİ ile ilgili şikâyetlerde ise Ümraniye, Pendik ve Üsküdar öne çıktı.

Önceki aylara benzer şekilde İGDAŞ'ta öne çıkan şikâyet konuları fatura, sayaç ve personellere yönelik iken, İSKİ ile ilgili şikâyetlerde asfalt bakım onarımı, kazı çalışmaları ve teminat listenin başında yer aldı.