Engeller Tiyatro ve Müzik İle Aşıldı

Programda engelli vatandaşlar tiyatro oyunları, enstrüman çalma ve şarkı söyleme gibi yeteneklerini sergileyerek gönüllerince eğlendi. “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganıyla Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve birim müdürlerinin yanı sıra ünlü sanatçı Füsun Önal ve ünlü oyuncu Murat Prosçiler de katıldı.

Eyüp Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelliler için özel bir program düzenledi. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Şeker Hayat İş Okulu ve Eyüp Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi öğrencileri maharetlerini sergiledi. Etkinliğe aileleriyle birlikte gelen engelli öğrenciler, kendileri için özel gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği için hazırladıkları tiyatro oyunları, enstrüman çalma ve şarkı söyleme gibi yeteneklerini sergilediler. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve çok sayıda engelli vatandaş ve ailesinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Programda Başkan Aydın, engelli olan ve yürüyemeyen belediye personeli Emine Ataç Demircan’a elektrikli bisiklet hediye etti. Program sonlarına doğru ise sanatçı Füsun Önal ve dizi ve film oyuncusu Murat Prosçiler’de geceye katılarak engelli vatandaşlara sürpriz yaptı.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZLE SÜREKLİ BERABER OLUYORUZ”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın programda yaptığı konuşmada, “ Biz Engelli kardeşlerimizle sürekli beraber oluyoruz. Bu sene 3’üncü defa beraber olduk. Belediye olarak da gerçekten onların engellerinin kaldırılması noktasında elimizden gelen bütün gayretleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sene ilçemizde 2 tane okulumuz açıldı. Birincisi, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı İş Okulu, bide bizim Pierre Loti’de Engelli Sürekli Eğitim Merkezi diye adlandırdığımız bir okulumuz açıldı. Engelli kardeşlerimiz bu akşam bizlere şarkı söylediler, enstrüman çaldılar, tiyatro oynadılar, şiirler okudular. Dolayısıyla gerçekten onlarda neler yapabileceklerini kendileri göstermiş oldular. Güzel çalışmalar bunlar. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar artarak ve daha nitelikli devam edecek” dedi.

“PERSONELİMİZE SÜRPRİZ YAPTIK”
Gecede gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Aydın, engeli bir vatandaşa sürpriz yaptıklarını belirterek, “Arkadaşlar sürprizi bu akşama bırakmışlar. Emine hanımın o konuda bir sıkıntısı vardı. İmkanlar doğdu ve bizde ona hayatını kolaylaştıracak, kendisinin ifadesiyle özgürlüğümü kazandım dediği aracı hediye ettik. Bu anlamda karınca kararınca bir katkımız olduysa, ne mutlu bize” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ REMZİ AYDIN, HER KONUDA YANIMIZDA”
Emine Ataç Demircan ise çok mutlu olduğunu belirterek, “ Remzi başkanımız gibi bir başkana sahip olmamız gerçekten bizim için büyük bir avantaj. Eyüp’te 4 bin tane engelli vatandaşımız var. Sağ olsun başkanımız her konuda her zaman yanımızda ve bizde onun yanındayız. Bizler engelimizi aşmaya çalışıyoruz. Sadece destek istiyoruz” İfadelerini kullandı.

Engelli çocukları tiyatro alanında eğiiten, Ahmed Edip Önder Özel Eğitim ve Mesleki Eğirim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ömriye Örnek ise, “ Çocuklarla birlikte Dünya Engelliler Günü için bir gösteri hazırladık. Gösterimizin amacı engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştığı zorluklar karşısında farkındalık yaratmak aslında. Kısa bir gösteri ama eminim birçok yere güzel mesajlar verecektir” diye konuştu.