Engelli Çocuklardan Başkan Usta'ya Çağrı: Başkan amca bu binayı bize ver.

Gözden Kaçan Engelli Çocuklarımız...

 

Eğitim camiasında hep normal okullar ve öğrenciler gündeme gelir, konuşulur... Fakat bir gerçek çok fazla gündeme gelmez, onların sorunlarına çözüm en sona bırakılır.  Engelli çocuklarımız...

 

Engelli çocuklar için devlet gerekli çalışmaları yapıyor. Normal okullarda servisine varana kadar ödeyerek çocukların eğitim almasını sağlıyor. Çocukların rehabilitasyon merkezlerinin ücretini devlet öder.

 

Bu noktada belediyeler kurslar açarak bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'da son dönemde belediyenin yaşı büyük engelliler için açtığı kursun kontenjanını 3 katına çıkarttı. Onlara yardımcı olmaya çalışıyor.

 

Fakat eğitim çağındaki çocukların eğitim alacağı okul-bina sayısı yetersiz kalıyor.  Okul çağındaki bir çok çocuk evlere mahkum kalıyor.

 

Gaziosmanpaşa'da Gönül Pınarı Özel Eğitim Uygulama Merkezi eğitilebilir durumdaki engelli çocuklara eğitim veren bir merkez. Bu okula gitmek isteyen çok sayıda çocuk, evde oturarak sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Çünkü okulun kapasitesi tamamen dolu!  Okuldan biri gidecek veya mezun olunacak ki yeni bir öğrenci alınabilsin. Sıra bekleyen çocukların sayısı her sene artıyor. Sırasının da kaç yıl sonra geleceği meçhul!

 

Engelli aileleri ve engelli çocuklar Başkan Usta'nın engellilere gösterdiği ilgi ve alakayı bildikleri için bir istekleri var.

 

Çocuklar ve engelli aileleri Gaziosmanpaşa Yıldıztabya'da boş bulunan ve şu anda kullanılmayan Bilgi Evi binasının, Gönül Pınarı Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne tahsis edilmesini istiyorlar.  Geniş bahçesi ve binası çocukların eğitimi için uygun görülüyor. Aileler çocuklarının sosyal hayata katılması için eğitim alması gerektiğini belirterek, bu çocuklar için tahsis edilecek binadan dolayı yetkililere hayır dualarının eksik olmayacağını belirtiyorlar.