Engelsiz Yaşam Merkezi El İşi Ürünleri Kermesi Açıldı

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kermesin açılış programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkanı Yardımcıları, engelliler ve aileleri katıldı. Program Özel çocuklarımızın oluşturduğu Engel Tanımayan Mehter Takımının gösterisiyle başladı.

Açılış programında konuşan Başkan Usta, “Gördük ki engellilerin önünü açtığımız zaman, onlara destek olduğumuz zaman yapamayacakları, üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş yok. Engelli kardeşlerimizin önünde engel olmadan, onlardan sevgimizi esirgemeden daha iyi günler için mücadele etmeliyiz. Engelli kardeşlerimize kendine engelsiz diyen insanlar olarak engel olmazsak hiçbir engel kalmayacaktır. Bu kardeşlerimize imkân sağladığımız zaman ne kadar güzel şeyler ortaya çıktığını gördük. Sizlerin moral motivasyonunu gördükçe daha çok sosyal faaliyet yapma isteği buluyoruz. Birlikte yapacağımız daha çok iş ve projelerimiz var” dedi.

Türkiye’de herkesin farklı düşüncede olmasının doğal olduğuna vurgu yapan Başkan Usta, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Farklı düşüncelerin olması doğal fakat hepimizin ortak bir noktası var, o da insan olmamız. Bu anlamda düşüncesi, inancı, dili, ırkı ne olursa olsun insan olduğu için, bir arada olmak için çalışıyoruz. Toplumsal ihtiyaçlarımızın ortak paydada buluşması bizim için yeterli. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ayırt etmiyor ortak paydada buluşmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Usta, konuşmasının ardından engelli kursiyerlerle birlikte kermesin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra stantları tek tek gezen ve alışveriş yapan Başkan Usta, engelli kursiyerleri yaptıkları eserlerden dolayı kutladı.

Kermesin 25 Mayıs 2017 Perşembe akşamına kadar süreceği belirtildi.