Erasmus kapsamında Bulgaristan'a gittiler.

          Erasmus + programı ‘’The Hosts Responsibility For Refugees In Need’’ konulu proje kapsamında Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’den okul müdürü Makbule KORKMAZ, matematik öğretmeni  Sema ÇETİNKAYA, coğrafya öğretmeni Ferdi GÖLBAŞI ile 10. Sınıf öğrencilerinden Esra YORULMAZ, Kevser CERAN ve Gülsüm KAYA Bulgaristan’a gitti.

 

Bulgaristan’da altı gün kalan okul öğretmen ve öğrencileri burada mülteci öğrencilerle görüşme, mülteci ailelerle tanışma, Kızılhaç’ın mülteciler için yaptığı çalışmalar, okulun mülteciler konusunda yaptığı çalışmalar, Türkiye’nin soruna yaklaşımı ve mülteci sorununa çözüm önerileri gibi konularda toplantılar, ziyaretler ve çalıştaylar yapıldı.

 

          Bunun yanında Osmanlı kültürünün yaşayan eserleri olan Sofya kent merkezindeki Mimar Sinan’ın eseri  ‘’Banyabaşı Camii’’, Filipe kent merkezinde yer alan ‘’Cuma Cami’’ ve Filipe kentine hakim konumda bulunan ve zamanında kentin korunmasında önemli bir yere sahip olan ‘’Nöbettepe Kalesi’’ ziyaret edilerek öğrencilerimizin Bulgaristan’ın geçmişimizdeki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olması sağlandı.

 

           Bulgaristan, İtalya, İspanya, Almanya ile ülkemizden öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda ülkemizin geçmişi, kültürü ve bölge için ne kadar önemli bir yere sahip olduğu konularında tanıtıcı ve öğretici sunum ve video gösterimleri yapıldı.