Erdoğan: Yüzde 48.6 ile sandıklardan çıkmamalıydık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'ni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

 

İstanbul ile ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirdi:

''İstanbul yaklaşık 9.5 milyon seçmeniyle 24 Haziran’ın da belirleyicisi olacak. Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul’da yaklaşık 4.5 milyon oyla bir evet oranına ulaşmıştık. O zaman açık söyleyeyim, üzüntülüydüm. Çünkü biz %48.6’yla sandıklardan çıkmamalıydık.

 

AK PArti için İstanbul’un çıtası yüksektir. Aksi takdirde hedefimize ulaşamayız. Unutmayınız, İstanbul sadece İstanbul değildir. İstanbul Türkiye’dir. İstanbul dünyadır. Tıpkı dünyanın ve Türkiye’nin yarısı gibi İstanbul’un yarısı da hanımlardır. Dolayısıyla sizlerin gösterdiği çaba ve sonuç Türkiye’nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir. 81 vilayetimizin burada temsilcisi var mı? Var. Öyleyse ele ele vereceğiz, 24 Haziran’da destanımızı yazacağız.

 

İstanbul seçimlerine hanımeli değdirmeye hazır mıyız? Bu şehri baştan sona ayağa kaldırmaya hazır mıyız? Şimdi yurtdışından gelen birçok lider bunları gördüğünüz zaman ne diyor? 'Siz bunları nasıl başardınız' diyor.

 

Bizim bir derdimiz var, sadece başkanlığı almayacağız. Aynı zamanda parlamentonun çoğunluğunu almamız gerekiyor. Cumhur ittifakı, parlamento da önemli."

Kaynak: Milli Gazete