Esenler'de Engelsiz Kına Gecesi

Gençlerin ve ailelerinin askerlik heyecanına, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ortak oldu.

Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli gençler için Dörtyol Meydanı’nda davullu, zurnalı kına gecesi düzenledi. Etkinliğe; AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnal Tekin, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile engelli gençler ve aileleri katıldı.

GENÇLER VE AİLELERİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Engelsiz Asker Kına Gecesi, İSÖMX müzik grubunun konseri başladı. Birbirinden güzel parçalarla engelli gençleri ve aileleri gönüllerince eğlendiren İSÖMX grubunun ardından sahneye İBB Engelliler Müdürlüğü Mehteran Takımı çıktı. Mehteran Takımı'nın marşları ile Dörtyol Meydanı'ndaki coşku zirveye ulaştı.

193 GENCE ASKER KINASI YAKILDI
Daha sonra kahramanlık ve asker türküleri eşliğinde engelli asker adaylarının kınaları yakıldı. Programın sonunda Esenler Müftüsü Halil Şekerci, engelli gençler için "Asker Duası" yaptı. Engelli askerler, 11 Mayıs Pazartesi günü, Eyüp Sultan Meydanı’ndan 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası’na uğurlanacak. Anadolu yakasında ikamet eden engelli askerler de Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda yemin törenlerine katılacak.