Ey PTT Milleti mi Gasp Ettireceksin!

Gaziosmanpaşa'da PTT'nin yer değiştirmesi gündemde...

 

Gaziosmanpaşa PTT merkezi, Laleli Caddesi'nin arkasında bulunan Kardelen Sokak'ta yer alıyor. Bulunduğu alan itibari ile biraz dar, yer itibari ile bulması, tarifi zor ve bina içersinde telefonlar çekmiyor.

 

Hal böyle olunca PTT'nin yer arayışına gittiği belirtiliyor. Konuşulan yer ise meydandan epeyce uzak bir noktada Bozhane tarafına giderken bir binanı altı...

 

Burası meydan uzak ve güvenlik olarak riskli bir noktada! Yaşlı insanların oraya gitmekte zorlanacağı ve yolda gaspa uğrayacağı bir güzergah.  Rahat yürüme alanı olmayan yolda, maaşını, parasını çeken veya para yatırmak için giden insanların gaspa uğrama ihtimali yüksek.

 

Bu nokta kamu ve kamuoyuna zarar verir.

Emlak sektörü ile ilgilenen bilirkişler bu yerin ayrıca kirasının yüksek olabileceği, meydanda daha düşük kiraya uygun yerlerin bulunduğunu belirtiyor. Burada ayrıca kamunun zarara uğratılması söz konusu. Meydanda kirası uygun, ulaşımı ve güvenliği daha müsait yerler varken, PTT'nin bu yere gitme niyeti var mıdır? Varsa nedeni nedir?

 

Kamuoyunda ise güvenlik riski dolayısı ile tedirginlikler oluşacak. PTT, o yolda gaspa uğrayan, mal kaybı yaşayan vatandaşların zararlarını karşılanmayı taahhüt etmeli.

 

Gaziosmanpaşa'nın mülki idari amirleri, ileri gelenleri, PTT'nin insanlara ulaşımı ve güvenliği daha iyi bir nokta bulması konusunda devreye girmeleri gerekmektedir.