EYT'lilerde 20 Yıllık Mağduriyet Son Bulacak mı?

Geriye işlemeyen kanun, EYT'lilere işledi. Geriye dönük olarak haları ellerinden alındı.

 

Bu düzenlemeyle 1999’ dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacakları yaş sınırları kademeli olarak yükseltildi. Buna göre sigortalılar prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar bile emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorundadırlar.  

 

Bu sayı ise milyonları aşıyor...

İnsanlar prim gün ve hizmet yılını doldurduğu halde, ne emekli olabiliyor ne de sağlıktan yararlanabiliyor. Her seçim dönemi türediği ifade edilen bu mağdur grup, seçimler bittikten sonrada hakkını arıyor. Yani seçim dönemi türeyen bir grup değil.

 

Ak Parti'ye kırgınlar

Bu mağdurların arasında ayrı ayrı partilere oy veren insanlar var. Fakat son dönemde Ak Parti hükümetinin sorunlarına ilgi gösterip, çözüm üretmemesinden dolayı kırgınlıkları var.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'dan çözüm bekliyorlar.

EYT mağdurları özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda çözüm bekliyor. Mağdur vatandaşlar, bir çok vatandaşın sorununa çözüm bulmaya çalışan, milyonlarca göçmen vatandaşa kucak açan Türkiye'nin, kendi vatandaşlarının bu sorununa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyarsız kalmayacağına inandıklarını ifade ediyorlar.