EYT Mağdurları Çözüm Bekliyor.

EYT Kuşağı 1999 yılında Bülent Ecevit döneminde çıkarılan bir yasa ile mağdur duruma düştü!

 

Kazanılmış hakları ellerinden alındı. İşe girerken emekli olacağı tarih belliyken, bir anda yeni yasa ile emeklilik tarihleri yıllarca geriye gitti. Hatta Anayasa'da yeni çıkan kanunların vatandaş aleyhine geriye doğru işletilemez maddesi olmasına karşın!

 

Tabi ki bu sorunu Ak Parti çıkarmadı! Fakat çözmek Ak Parti'nin işi! Çünkü 20 yıldır iktidarda...

 

Bugüne kadar yerli ve yabancı vatandaşların birçok sorununa çözüm arayan, maddi kaynak sağlayan Ak Parti, EYT mağdurlarının sorununa da çözüm araması menfaatleri gereğidir. 3600 konusunda  çalışmaları hızlandıran hükümet, daha büyük bir kitle olan EYT konusunda yavaş kalması tepki çekiyor.

 

Şöyle bir durum var ki; Z kuşağını tam yakalayamamış, EYT Kuşağı'nın sorununu çözmemiş olarak seçimlere girecek olan Ak Parti, milyonlarca olan oy potansiyelini göz ardı ediyor demektir.  İşte bu göz ardı seçim sonuçlarına büyük etki yapar.

 

EYT Kuşağı'nın yerel seçimlerde Ak Parti'nin büyükşehirleri kaybetmesinde önemli etkileri oldu.

 

Hal böyle iken Ak Parti iktidarı EYT mağdurlarının sorunu çözme konusunda ilerleme sağlamıyor. Tepki alıp,oy kaybetmeye devam ediyor.

 

Bu durumu gören muhalefetteki her parti,  harekete geçerek EYT sorunun çözeceği vaadi veriyor. MHP bile yeniden EYT sorununu gündemine taşımaya uğraşıyor.

 

Bu konuda CHP dev bir adım atarak bir kaç ay önce 81 ilde eş zamanlı olarak EYT mağdurlarına destek açıklaması yaptı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol iller ve diğer illerin merkezi meydanlarında EYT mağdurlarının sorunu gündeme taşındı.

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partililer hemen hemen gittikleri her yerde bu konu ile ilgili olarak iktidara geldiklerinde çözecekleri vaadini veriyor.

 

Ak Parti bu sorunun çözümü noktasında ilerleme kaydetmeyişinden dolayı, oy kaybettirmeye devam ediyor gibi görülüyor.