EYT Mağdurları Meydan Meydan Dolaşıyor

EYT MAĞDURLARININ ÇÖZÜM ARAYIŞI SÜRÜYOR.

 

İstanbul Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar Derneği, İstanbul'un 39 ilçe meydanında stant açıp, üye kaydı yaparak sorunlarına çözüm arıyor.  Hafta sonu EYTSYDD Başkanı Arzu Lastikçi ve dernek yöneticileri Gaziosmanpaşa Meydan'da stant açarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Yağmurlu ve soğuk bir havada hak arayışlarını sürdüren dernek yöneticileri, bu stantları İstanbul'un 39 ilçesinde açmaya devam edeceklerini belirterek, sorunlarına çözüm bulana kadar meydanlarda olacaklarını söylediler.

 

EYT Mağdurlarını Gophaber editörmüz Ali Kara ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Bilindiği üzere, EYT Kuşağı 1999 yılında Bülent Ecevit döneminde çıkarılan bir yasa ile mağdur duruma düştü! Kazanılmış emeklilik hakları ellerinden alındı. İşe girerken emekli olacağı tarih bellliyken, bir anda yeni yasa ile emeklilik tarihleri yıllarca geriye gitti. Hatta Anayasa'da yeni çıkan kanunların vatandaş aleyhine geriye doğru işletilemez maddesi olmasına karşın!

 

Her ne kadar geçmiş dönemde böyle bir yasa çıktıysa da, yeni gelen hükümetlerin bu sorunu çözmesi her zaman beklendi. Artık beklenemez bir hal alan bu soruna Ak Parti hükümetinin çözüm bulması isteniyor.