EYT Mağdurlarının Sorununda İttifak Yok!

Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdular olarak bilinen (EYT)'nin mağduriyeti sürüyor!

 

9 Eylül 1999 tarihine kadar 25 yıllık hizmet süresi ve prim gününü dolduran yaşı beklemeden emekli olabiliyordu. 1999 yılında çıkan yasa ile bu tarihten önce işe giren milyonlarca vatandaş, prim gün ve yılını doldurmasına rağmen çıkan bir kanunla emeklilik haklarını kaybettiler.  Prim günü ve hizmet yılını doldursa bile yaşı beklemeye başladılar. Büyük bir hak mağduriyeti ortaya çıktı. Ve bu mağduriyetin giderilmesi bekleniyor.

 

Konuyla ilgili olarak muhalefet partileri çeşitli zamanlarda soru önergeleri ve kanun teklifleri verdiler. Son olarak MHP Grup Başkan Vekili ve  Manisa Milletvekili Erkan Akçay, mağdurlarla ilgili olarak kanun teklifi verdi.  Fakat iktidar bu kesimin sorununu çözmeye yanaşmadı.

 

EYT mağdurları "Milletvekillerinin kendileri için bir şey istendiğinde iktidar ve muhalfeti ile ittifak yaparak bunu yerine getiriyorlar. Hatta seçimleri kazanmak, meclise girmek için kanun çıkartma noktasında da ittifak yapıyorlar. Ve seçimlere dahi ittifak yaparak girecekler. Ama ne hikmetse EYT mağdurlarının sorununu çözmeye gelince ittifak yapmıyorlar. Milletin hak mağduriyeti yaşadığı bu konuda ittifak neden ittifak yok!" Şeklinde konuşuyor.

 

Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdular, seçimlerden önce kendileri içinde bir ittifak yapılarak sorunlarının çözülmesini bekliyor. Her ilde örgütlenen EYT mağdurları, büyük bir kitle olarak ortaya çıkıyor.