EYT Mağdurlarının Sorununun Çözülmesi Bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için MHP, İYİ Parti ve CHP kanun teklifi verdi.

 

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Mağdurların sorunun çözümü için MHP, İYİ Parti ve CHP meclise yasa teklifi sundu. Bu teklifler 1 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan mecliste görüşülecek. Kanun teklifi veren ve muhalefet partilerinin oyları bu kanununun geçmesi için yeter sayıda. 

 

Buna rağmen Ak Parti kanadı halen daha bu duruma sıcak bakmıyor. Ancak kanunun geçeceğini anlayınca sıcak bakmak duurmunda kalmaları bekleniyor. Ak Parti'nin de komisyonlarda bir çözüm önerisi sunması bekleniyor.

Ak Parti'nin bu kez milletin sorununa kayıtsız kalmaması gerektiği ifade ediliyor.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hükümetten Çözüm Bekliyor...

1999 yılında çıkarılan bir kanunla emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltildi. Kanunun ilgili hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği için 2002 yılında yeni bir kanun çıkarılarak emeklilikte kademeli geçiş yeniden düzenlendi.

 

Geriye işlemeyen kanun, EYT'lilere işledi. Geriye dönük olarak haları ellerinden alındı.

Bu düzenlemeyle 1999’ dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacakları yaş sınırları kademeli olarak yükseltildi. Buna göre sigortalılar prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar bile emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorundadırlar.  

 

Bu sayı ise milyonları aşıyor...

İnsanlar prim gün ve hizmet yılını doldurduğu halde, ne emekli olabiliyor ne de sağlıktan yararlanabiliyor. Bazen kademeli geçiş-emeklilik haberleri gündeme geliyor ama bir türlü çözüm gelmiyor.