EYT Seçim Manifestosu Yayınladı

Emeklilikte Yaşa Takılan Mağdurlar (EYT), haklarını aramaya devam ediyor.  Geçtiğimiz yıllarda dernekleşen mağdurlar yaklaşan seçimler dolayısı ile bir manifesto yayımladı.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için yayınladığı manifesto şöyle oldu:

 

1- Siyaset üstü konumumuz korunacaktır.

2- Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak talebimiz; 4447 Sayılı Kanunla emekli olmak için getirilen Kademeli Yaş Şartının, 1999 yılı öncesinde sigortalı olan tüm çalışanlardan kaldırılmasıdır.

3- Bu yasayla birlikte 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanunla düşürülen Aylık Bağlanma Oranlarının 1999 yılı öncesi Aylık Bağlanma Oranlarına yükseltilmesidir.

4- Ülkemizin seçime gittiği şu günlerde siyasi parti yetkilileriyle görüşmelerimiz devam edecektir.

5- EYT'yi seçim bildirgelerine almayan partilere ve meydanlarda Yazılı ve Görsel Basında, Seçim Söylemlerinde, uğradığımız hak mahrumiyetini dillendirmeyen liderlere oy vermeyeceğiz.

6- Bu süreçte, gerek görsel ve gerekse Yazılı Basından yanımızda olmayan tüm iletişim Kurumlarına tavrımız net olacaktır.

7- EYT'ye çözüm yoksa oy da yok ilkemizden ödün vermeyeceğiz.

8- İktidara kim gelirse gelsin hak arama mücadelemiz aralıksız, hak alınıncaya kadar devam edecektir.

9-Tüm Resmi Görüşme ve Hükümet tarafından gelen tüm önerilerde bu sorumluluğu kendisine misyon edinmiş  EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (EYT SYDD) muhatap alınmalıdır. Ülkemizin seçime gittiği bu günlerde tüm siyasi partilere, TV kanallarına, Gazetelere Platform Manifestomuzdur.  Saygılarımızla,