Eyüp’te Ramazan bereketi

İftara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam ezanının okunmasının ardından hep birlikte oruçlar açıldı.

Eyüp Belediyesi, Ebussuut Ortaokulu’nun bahçesinde 3 bin kişiye iftar verdi. Düzenlenen iftar programında akşam ezanı öncesi bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın; “Eyüp Ramazanlarının bir başka olduğunu biliyoruz. Ramazan deyince insanların aklına Eyüp geliyor. Eyüp Belediyesi olarak Ramazan ayı geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Özelimize uygun program formatlarıyla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim Ramazan sloganımız ‘Ramazan bizi bulduğu gibi bırakmaz’ oldu. Gerçekten Ramazan’ın bizi değiştirmesi anlamında program yaptık. Bu programlardan bir tanesinde her gün Ramazan ayı boyunca açık havada yaklaşık 3 bin kişiye iftar vereceğiz. Yarından itibaren de ayrıca 28 mahallemizde açık havada mahalle iftarı vereceğiz. Eyüp merkezde bulunan 10 ayrı binamızda programlarımız olacak. Çocuklarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza yönelik programlarımız olacak. Ramazan ayı gerçekten Eyüp’te dolu dolu ve bizi arındırmaya yönelik geçecek” dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL İFTAR
Başkan Aydın, Ramazan’da engelli vatandaşları da unutmadıklarını belirterek, “Biz bu sene onların farkındalıklarını hissettirmek istiyoruz. Onların da Ramazan’la ilgili ihtiyaçlarının olduğunu biliyorduk. Bu yüzden özellikle engellilerle ilgili iftarlarımız olacak. Müftülüğümüzle konuştuk, engellilerimize sohbet ortamı oluşturacağız. Dolayısıyla onlarda Ramazan ayını bir başka geçirecekler” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA TEKNE ORUCU
Belediye Başkanı Remzi Aydın Anadolu’da ki ‘Tekne Orucu’ geleneğini Eyüp’te devam ettireceklerini söyleyerek, “Anadolu’da bir geleneğimiz vardır, ‘Tekne Orucu’ diye. Küçük yaştaki çocuklarımızın öğlene kadar oruç tutmaları ve oruçlarını öğlen açmaları şeklinde bir geleneğimiz var. Biz bu sene ilk defa Eyüp Meydanı’nda her gün öğlen namazına müteakip çocuklarımızın orucunu açtıracağız” ifadelerini kullandı.