Eyüp’ten Bayırbucak Türkmenlerine Hayır Köprüsü

Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen yardım törenine katılan Başkan Remzi Aydın, “Mazlum ve mağdur Bayırbucak Türkmenleri için yardım toplayan sizlere teşekkür ederim. Bu yardımlarla sizler imam hatipli olarak, bu medeniyete ve topraklara örnek oldunuz” dedi.

Törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan, Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, öğrenciler ve velileri katıldı.

Ali Karayılan da, büyük özveride bulunarak Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım eden öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kış şartlarında hayat koşulları daha da ağırlaşan Türkmenlere ve diğer mazlumlara yapılan bu yardımın önemli olduğunu söyledi.

600 koli ve 11 bin 206 Türk Lirası yardım
Konuşmaların ardından öğrencilerin ailelerinden ve okul çevresindeki esnaftan aldığı destekle bir araya getirdiği giyim, gıda, ilaç ve temizlik malzemelerinden oluşan 600 koli ve 11 bin 206 Türk Lirası Deniz Feneri Derneği'ne teslim edildi.

Yardım TIR’ı dualarla yola çıktı
Okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR, Müftü Muammer Ayan’ın yaptığı dua ile uğurlandı. Törene Yardım TIR’ının uğurlanmasının ardından ise Başkan Aydın, yanına gelen öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.