Eyüp Caddeleri Prestij Kazanıyor

Eyüpsultan ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarla Eyüpsultan'ın caddelerinde elektrik, su ve doğalgaz hatları yenileniyor; kaldırımları genişleyerek caddede, peyzaj çalışmaları, kent mobilyaları ve aydınlatma elemanları kullanılarak göz kamaştırıcı bir görünüme kavuşuyor.

 

Yapımı Tamamlanan Prestij Caddeler: Çiçceksuyu Caddesi, Alperen Caddesi, İslambey Caddesi, Vardar Bulvarı, Yıldız Tabya Caddesi, Fil Köprüsü Caddesi ve Çırçır Caddesi

Yapımı Planlanan Prestij Caddeler: Saya Yolu Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Otakçılar Caddesi, Düğmeciler Caddesi, Atatürk Caddesi, Veysel Karani Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı.

 

28 MAHALLE İÇİN 250 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILACAK

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçede asfalt çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2018 yılı içerisinde 28 mahallede cadde ve sokaklar için 110 bin ton asfalt serimi yapılacak.

Yıl sonuna kadar hava koşullarına bağlı olarak tüm cadde ve sokaklardaki asfalt çalışmalarını tamamlamayı hedefleyen ekipler günde ortalama 800 ton asfalt serimi yapıyor.

Asfalt çalışmalarını 3 ekip halinde farklı noktalarda sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, öncelikle yoğun trafik sirkülasyonun olduğu ve deforme olmuş cadde ve sokaklarda yenileme çalışmaları yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de ana arterlerde asfalt çalışması yaptığı ilçemizde, Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içinde 150 bin ton asfalt serimi gerçekleştirecek.

Şimdiye kadar Yeşilpınar, Rami Cuma, Düğmeciler, İslambey, Rami Yeni, Alibeyköy, Çırçır, Güzeltepe, Silahtarağa, Sakarya, Mithatpaşa ve Karadolap Mahallelerinde 47 cadde ve sokakta asfalt çalışmaları tamamlandı.

 

2018 YILI İÇİNDE ŞİMDİYE KADAR 4 BİN 250 METRETÜL MERDİVEN İMALATI YAPILDI

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatları doğrultusunda, ilçede aşırı eğimli sokaklara vatandaşların iniş çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla merdiven ve korkuluk çalışmaları yapıyor.

Bununla ilgili olarak bölgede minimum 4 ekip merdiven imalatı ve mevcut merdivenlerin yenilenmesiyle ilgili çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Ayda ortalama 300 metretül merdiven imalatı gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2018 yılında şimdiye kadar 80 adet merdiven yaparak 4 bin 250 metretül merdiven imalatı ve yenileme çalışması gerçekleştirdi.

 

6 BİN METRETÜL YAĞMUR SUYU KANALI YAPILACAK

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, küresel iklim değişikliği ile birlikte son dönemde yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

Yüzey sularını yağmur suyu kanallarına alarak sel baskınlarını önlemek için çalışmalar yapan ekipler, 2018 yılı içinde 6 bin metretül yağmur suyu kanalı yapmayı planlıyor.

Yağmur suyu kanalı imalatı ile birlikte ızgara sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası sel felaketlerine karşı ilçede yaşanabilecek olumsuzlukları önüne geçecek her türlü çalışmayı bu yıl içinde bitirmeyi hedefliyor.

 

EYÜPSULTAN'IN CADDELERİ IŞIL IŞIL

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin cadde ve sokaklarını dekoratif direk süsü uygulamaları ile ışıl ışıl, renkli ve daha güzel bir görüntüye kavuşturuyor. Şu ana kadar 31 cadde ve sokakta 462 adet dekoratif direk süsü uygulaması gerçekleştirildi.

 

OKULLARIMIZ YENİ DERS YILINA HAZIRLANDI

Eyüpsultan cadde ve sokaklarının daha modern ve konforlu hale gelmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okullarımızı da yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belirlenen okullarda boya çalışmaları yaparak öğrencilerimizin yeni ders yılına daha temiz ve güzel sınıflarda girmeleri için uğraş verdi.

Rami Ortaokulu, Rami Şehit Erkan Pala İlkokulu, Hacı Ali Paşa Ortaokulu, Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Murat Taş Ortaokulu, Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu, Serdar Aksun İlkokulu, Mustafa Kemal İlkokulu, Otakçılar Fatma Mehpare Buluğ İlk – Ortaokulu, Dede Korkut Ortaokulu, Tantavi İlk – Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Üçşehitler Ortaokulu, Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi, 75.Yıl Yeşilpınar İlkokulu, Emniyettepe İlkokulu, Göktürk Kız İmam Hatip Lisesi, Halit Derviş İlkokulu, Eyüp Merkez Ortaokulu, Eyüpsultan Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu boyanan okullar arasında yer alıyor.