Eyüp'te kültür ve sanat yelpazesi genişliyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın önderliğinde Ensari Konağı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, akademisyerler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yazarlar, gazeteciler ve kültür sanat camiasından tanınmış isimler katıldı.



Eyüp Belediyesi'nin eski ve yeni kültür politikalarının masaya yatırıldığı toplantıda, kültür politikalarının oluşumunda etkin rol oynayacak konular üzerinde konuşuldu. Toplantıda söz alan katılımcılar 2017 - 2018 Kültür - Sanat sezonunda farklı dallarda yapılacak çalışmaları zenginleştirmek adına önerilerde bulundu.



Başkan Remzi Aydın, Eyüp'te kültür ve sanat alanında yenilikçi fikirlerin konuşulduğu, her kesimden görüşe yer verildiği toplantıda söz alarak şunları söyledi; "Eyüp Belediyesi'nin üç yıllık kültür politika ve uygulamalarını gözden geçireceğiz. Ayrıca bundan sonraki süreçte de bu politikalarımızı nasıl kuvvetlendirebiliriz, nasıl daha yeni uygulamalar, yeni açılımlar, yeni perspektifler kazandırabiliriz, nasıl daha reel uygulamalarla yürüyüşümüzü devam ettirebiliriz işin özü esasında bu. Bu konuları istişare edeceğiz. İlçemizin çok önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kültür sanat ile ilgili temsilcilerimiz ve il kültür müdürümüz burada. Gazeteciler ve basından arkadaşlarımız, kültür sanat editörlerimiz var. Dolayısıyla kültür sanat camiasında söz söyleyecek yetkideki arkadaşlarımızla bir araya geldik, istişare yapacağız."


Toplantıdan faydalı sonuçlar almayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Aydın kültürün gelecek nesillere aktarılması konusuna da dikkat çekti.