Eyüp Kültür ve Sanatın Başkenti Olacak

Sergide kursiyerlerin bir yıllık çalışmaları sonucu hazırlanan eserler yer alıyor. Açılışın ardından ise Başkan Aydın kurs eğitmenleri ve kursiyerlerin oluşturduğu koronun verdiği konseri dinledi.

Eyüp Belediyesi’nin farklı branşlarda verdiği Sanat Kursları’na devam eden kursiyerler bir yıllık çalışmalarını tamamlandı. Çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserler Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde 03 – 14 Haziran tarihleri arasında sergilenecek. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışını Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın eşi Tülay Aydın’la birlikte gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Başkan Aydın, kursiyerler tarafından yapılan resim, hat, ebru ve çini gibi birinden güzel sanat eserlerinin sergilendiği alanı gezdi. Eserler hakkında bilgi alan Başkan Aydın, Eyüp ilçesinin kültür ve sanatın başkenti olacağını söyledi. Başkan Aydın, “Eyüp kadim medeniyetimizin bu anlamda en önemli yerlerinden bir tanesi. Potansiyelini açığa çıkarmak ve hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Bu sergi özellikle son bir yılda kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaların bir sergisi. Hocalarımız da burada. Değişik branşlarda kursiyerlerimizin yaptığı bir yıl boyunca yaptığı eserleri sergiliyoruz. Gerçekten çok hoş nitelikli, kaliteli eserler var. Bu çalışmalarımız devam edecek. Gençlerimize, insanlarımıza kültürün sanatın hazzını yaşatmamız, medeniyetimiz ile buluşturmamız gerekiyor’’ dedi.