Eyüp sabaha kadar ayakta...

Cami avlusuna girişinde gençlerin tezahüratlarıyla karşılanan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın "Burada sahur yapan vatandaşlarımızın çoğu genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Gençlerimizin burada sahur yapması beni çok memnun etti. Ramazan'ın bereketi buralara kadar gelmiş bu durum da bizim açımızdan çok sevindirici ben teşekkür ediyorum" dedi. Programda ayrıca Hz. İbrahim'in hayatını anlatan film gösterildi.

Huzur Başkenti Eyüp'te vatandaşlar, Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği programlarla on bir ayın sultanı Ramazan ayını doya doya yaşıyorlar. 7'den 70'e her yaştan vatandaşa hitap eden programlarla küçük büyük herkes Razaman ayının manevi havasını Eyüp'te soluyor. Yurdun dörtbir yanından, hatta yurt dışından bir çok insan, Ramazan ayında bir gün dahi olsa o manevi havayı solumak, o manevi atmosferde bulunmak adına Eyüp Sultan'a akın ediyorlar.

Bu arada Eyüp Belediyesi Ramazan ayı programları kapsamında ilk sahur programını Pınar Camii avlusunda düzenledi. Sahur programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Programa katılan genciyle yaşlısıyla 2 bin 500 vatandaş hep birlikte huzurun başkenti Eyüp'te sahur yaptılar.

Sahur programı için camiye gelen gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı avluda girişinde gençler tezahüratlarla karşıladılar. Başkan Aydın etrafını sararak sevgi gösterisinde bulunan gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

"GENÇLERİMİZİN BURADA SAHUR YAPMASI BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ"
Film gösterimi ardından bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın "Ramazan ayında iftar sofralarının yanı sıra sahur programları ile sizlerle bir araya geliyoruz. Eyüp Belediyesi olarak her mahallemizde her gün iftar yapıyoruz. Sokaklarda mahalle halkıyla, komşularımızla, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu yapılan programlar sayesinde birbirini göremeyen vatandaşlar birbirlerini görme fırsatı buluyorlar. Gördüğünüz gibi şenlik havasında iftarlar ve sahur programları yapılıyor. Her hafta iki tane olmak üzere sahur yapacağız. Yani yaptığımız çalışmalar sonucu akşamları iftarda, sabahları sahurda her daim halkımızla beraberiz. Şu anda burada sahur yapan vatandaşlarımızın çoğu genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Gençlerimizin burada sahur yapması beni çok memnun etti. Ramazan'ın bereketi buralara kadar gelmiş bu durum da bizim açımızdan çok sevindirici ben teşekkür ediyorum" dedi.

"10 AYRI NOKTADA ETKİNLİKLERİMİZ VAR"
Başkan Aydın, konuşmasında Ramazan'a uygun film gösterileri ve sunumlarının da olacağını belirterek "Tabi bunlar mahallelerimizin etkinlikleri, bunların yanı sıra 10 ayrı noktada Ramazan'la ilgili etkinliklerimiz var" dedi.