Eyüp Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde Hastaların Yaptığı Ürünler Sergilendi

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Hastane Yöneticisi Op.Dr. Hasan Karaman’ın açılışını yaptığı sergiye Eyüp Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yanısıra hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Tamamıyla rehabilitasyon süreci içerisinde oluşturulan el emeği ürünler ile hastaların olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla eğitmenlerin ve hekimlerin denetiminde yürütülüyor. Ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde bireysel danışmanlık hizmeti verilmekte, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirilmekte (psikoeğitim) ve hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda da eğitimler veriliyor. 

Ruh sağlığı ve hastalıkları için hastane merkezli hizmet modelinden toplum temelli hizmet modeline geçilmesiyle hastaların hastaneye yatmadan, yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlamak ve hastaların topluma kazandırılması hedefleniyor.