Eyüpspor'un 100. Yaşı Büyük Bir Çoşkuyla Kutlandı

Yıl boyu sürecek olan etkinliklerin ilkinde “Eyüp’te semt aşkı başkadır” yorumlarıyla muhteşem görüntüler oluşturdu. Eyüpsporlu taraftarlar yağan yağmur, soğuk havaya rağmen büyük ilgi gösterdi.100.yıl kutlamalarına siyasi parti temsilcileri, Eyüpsultan Belediye Başkan adayı ve Aday adayları, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Levent Türkmen, Eyüp Kulüpler Birliği Başkanı Metin Çırpan, İlçe Spor Müdürü Selattin Temiz, muhtarlar, muhtar adayları ile binlerce Eyüplü katıldı.


AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, etkinlikte yaptığı konuşmada taraftarlar olarak birlik olunması gerektiğinin altını çizdi. Köken, "Sporu her alanda yaşayan ve zirveye çıkan bir dal haline getirmemiz lazım. Bu akşam gördüğüm kalabalık her şeye layık. 100’üncü yılımız kutlu olsun" dedi.Eyüpsultan stadı önünde başlayan kutlamalarda taraftalar marşları ve sloganlarıyla Eyüpsultan Çarşısı'nını adeta inletti.Kortejin Eyüpsultan meydanına gelmesiyle. 1919 yılında kurulan Eyüpspor'un 100. Yıl etkinlikleri 1919 tane meşalenin saat 19,19 da yakılmasıyla ortalık aydınlandı. Havai fişek gösterisi, ile Eyüpsultan meydanı adeta alev alev yandı, meşalelerin dumanından göz gözü görmedi.Padişah fermanı ile 5 Ocak 1919’da kurulan Eyüpspor'un100.Yılı geçmişine yakışır bir şekilde kutlandı.


Yürüyüşün sonunda katılanlara çorba dağıtıldı, tören sonunda hizmet ve emeği geçenler rahmet ve minnetle dualarla anıldı.


Program sonunda taraftarlar kutlamalarda çektikleri fotoğrafları yazdıkları etiketlerle,coşkularını sosyal medyaya da taşıdı.Yüzüncü Yıl platformu ve Eyüpspor taraftarlar derneği öncülüğünde Sait Neng, Yasin Akyüz, Okan Şentürk, Cenk Sandalcı, Ugur Bozdağ'dan oluşan heyet gerçekten büyük bir olaya imza attı.

 

Haber: Erol Eftekin Foto: Nazmi Alkış