Eyüpsultan Belediyesi 25 milyon borçlanma yetkisi aldı.

Eyüpsultan Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, olağanüstü belediye meclis toplantısında borçlanma yetkisi talep edildiği ve buna CHP grubu olarak neden evet verdiklerini şöyle açıkladı:

 

"Covid-19 sebebi ile İçişleri Bakanlığı tarafından belediye meclisi oturumlarına 3 ay süre ile ara verilmişti. Fakat acil konular nedeniyle; Eyüpsultan Belediye Meclisi, 15.05.2020 Cuma günü saat 14:00’de 1. olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi.


Gündemin en önemli konusu Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın borçlanma talebinde bulunmasıydı.


• Herkes tarafından bilindiği üzere corona virüs, tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediye gelirlerinde de büyük düşüşler gerçekleştirmiştir.


• Belediye gelirleri, kira gelirleri, ecrimisiller, kanun yoluyla ertelendiği için tahsilatlar yapılamamaktadır.


• Faizlerin düşmesi göz önüne alınarak;
i. Belediye çalışanlarına ödemelerin aksamaması
ii. Halka verilen hizmetlerin devam etmesi
iii. Yardımların sürmesi için


Eyüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından 25.000.000 TL borçlanma yetkisi talebinde bulunulmuştur.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclis görüşmelerinde Ak Parti meclis grubunun yaptığı gibi belediye çalışmalarını engellemek ve halka hizmeti aksatmak için siyasi karar almak yerine; yaşadığımız zor süreç ve kamu yararı göz önünde bulundurularak, Eyüpsultan halkının mağdur olmaması ve Belediye çalışmalarının devam etmesi için CHP meclis grubu olarak, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın borçlanma yetkisi talebine EVET dedik.


Yapılan bütün harcamalar meclis grubumuz tarafından takip edilecektir."