Eyüpsultan Belediyesi'nden Amerikan ürünlerine ambargo!

Eyüpsultan Belediyesi, "Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılımların Desteklenmesi" çalışmaları kapsamında TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ Ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUS'la tasarruf etmeye devam ediyor.

 

2 MİLYON DOLAR KASADA KALDI

2015 yılında PARDUS kullanmaya başlayan Eyüpsultan Belediyesi, 2023 yılına kadar bir milyon 800 bin bilgisayarda kullanılması hedeflenen milli işletim sistemi sayesinde şimdiye kadar 2 milyon dolarlık bütçeden tasarruf etti.

PARDUS'un yanı sıra, Eyüpsultan Belediyesinin yeni otomasyon sisteminde de database olarak, yine açık kaynak kodlu ücretsiz postgrsql kullanılıyor. Böylece yabancı şirketlere gidecek bütçe Eyüpsultan Belediyesinin kasasında kalıyor.

 

Eyüp Belediyesi kamuoyuna yaptığı son açıklamada ise Amerikan menşeli ürünlerin alım ihalesini de iptal ettiğini duyurdu.

İhale sürecinde olan ABD menşeli bütün ürünlerin alımı, Başkanımız Remzi Aydın'ın talimatıyla durdurulmuştur. 750 bin dolar değerindeki "Server Storage" alımı iptal edildi, yerine ABD menşeli olmayan ürün satın alınacak.