Eyüpsultan Belediyesinin müzisyen şoförleri

Üstün bir gayretle dur durak bilmeden çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli arasında birçok renkli karaktere ve onların ilginç yaşam hikayelerine her an tanık olabilirsiniz.

 

Her memleketten, her yaştan birçok insanın bir araya gelerek bir kültür mozaiği oluşturduğu Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde on parmağında on marifet olan, farklı yeteneklere sahip birçok çalışan var.

 

Tıpkı müzisyen kimliğiyle öne çıkan çöp kamyonu şoförü Ümit Bolat (40) ve kontrolör şoför Ergün Kınalı (44) gibi...

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde 3 yıldır çalışan Ergün Kınalı, aslında profesyonel bir müzisyen. Müzik hayatına bağlama ile başlayan sonrasında Türk taverna müziğinin ünlü isimlerinde Atilla Kaya ile bir dönem çalışan Kınalı’nın, 20 yıllık müzisyenlik deneyimi var.

 

Küçük yaşlarda Gülhane Parkı'ndaki çay bahçelerinde bağlama çaldığını söyleyen Ergün Kınalı “Askere gitmeme yakın klavye çalmaya başladım. Atilla Kaya ile uzun yıllar çalıştıktan sonra tek başıma bu işe devam ettim. Şu anda hafta sonları olursa düğünlerde çalmaya devam ediyorum” diyor.

 

Altı yıldır Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Ümit Bolat ise iki yıldır amatör olarak kemençe çalıyor.

Her Karadenizli gibi kemençeye ilgi duyduğunu söyleyen Bolat “Boş vaktimi değerlendirmek için iki yıl önce kemençe çalmaya heves ettim. Kemençe Evi'nde kursa gittim orada hocamızın konuşmaları beni mest etti ve kemençeye bağlandım. Şu anda eş dost arasında amatörce çalıyorum. Başkanımız Remzi Aydın da bizi ziyarete gelince dinliyor. Teşviklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.