Eyüpsultan'da 15 Temmuz Hatırlama ve Hatırlatma Etknilikleri Başladı.

Eyüpsultan Belediyesi, hain kalkışmanın 2. Yıldönümünde, 15 Temmuz şahlanışını yaşatacak bir çok etkinliğe imza atıyor.  Bugün başlayan etkinliklerde gençlik yürüyüşü, tiyatro ve belgesel gösterimi, sergi, mehter şehit isimleri yoklaması, halk koşusu, bisiklet turu, panel, yürüyüş, şehitlik ziyaretleri, gazi söyleşileri ve demokrasi nöbetleri olacak.

 

Etkiliklerin açılışı Eyüpsultan Beleidye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımı ile gerçekleşti.  Başkan Aydın burada yaptığı konuşmada "Bugün 15 Temmuz darbe girişimin 2. yılında. Bizde ve belediye olarak bu tarihin unutulmaması için elimizden geleni yapıyoruz.  Bugün etkinliğimizin ilkini başlatıyoruz.  O geceyi anlatan görsel var. Karikatür ve çizgi duvarı açtık. Bu duvarda o gece ile ilgili çizimler yapılacak. O geceyi unutmamak, unutturmamak için gençlerimize, çocuklarımıza bu tarihi anlatmaya devam etmeliyiz." dedi.

 

Etkinliklerin ilki Eyüpsultan Meydanı'nda kurulan Çizgi Duvarı ile başladı.  Burada 15 Temmuz temalı karikatür çizimleri yapıldı. Vatandaşlar bu duvarda çizim yapabilecek. Başkan Aydın çizim yapanların eserlerini bir süre takip etti, daha sonra 15 Temmuz'un köprü davasının karar duruşmasına gitmek üzere Silivri'ye hareket etti.

 

15 TEMMUZ DESTANI KUTLAMA PROGRAMI

 

12 Temmuz Perşembe

Saat:14.00-Panel - EKSM

Konuşmacılar: Ardan ZENTÜRK, Süleyman ÖZIŞIK. Ersoy DEDE, Mete YARAR



13 Temmuz Cuma

Saat:10.00-Bisiklet Turu (Belediye binasının önünden başlayacak, Saraçhane'ye kadar)

 

14 Temmuz Cumartesi

Saat:10.00-Şehitliğe Yürüyüş (Eyüpsultan Camisi avlusundan başlayacak)

 

15 Temmuz Pazar

Saat:10.00-Halk Koşusu -Başlangıç 15 temmuz Şehitliği, Bitiş Eyüpsultan meydanı
 

Saat: 18.00-Kuran-ı Kerim Okunması - 15 Temmuz Şehitliği (12 Temmuz-13 Temmuz-14 Temmuz'da aynı saatte okunacak)