Eyüpsultan'da eğitim 12 ay devam ediyor

Eyüpsultanlı öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yaz okullarının ilk etabı başladı. Öğrenciler, Eyüpsultan Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik, faaliyet ve gezi programlarıyla hem öğrenecek hemde eğlenecekler.

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı "Eyüpsultan'da Gündem" programında, yaz okullarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Remzi Aydın, eğitimin yılın belli aylarında yapılan bir çalışma olmadığını belirterek yaz okullarıyla birlikte eğitimin, Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde 12 ay devam ettiğini söyledi.

 

BAŞKAN AYDIN: HAYATIN TAMAMI EĞİTİMDİR

Başkan Remzi Aydın, konuşmasına şöyle devam etti;

“Eğitim sadece yılın belli aylarında yapılan bir çalışma olmamalıdır. Bize göre aslında hayatın tamamı bir eğitimdir. Bunun şekli, formatı ve zamanı değişebilir. Okul dışındaki alanlarda ve zamanlarda mekanlardaki faaliyetleri eğitim kapsamına alabiliriz.

Özellikle yaygın eğitim bunun en önemli örneği. Biz eğitimi okul dışında atölye, etkinlik, gezi, deney, aktivite gibi faaliyetlerin yapıldığı zamanları da eğitim kavramı içerisine alıyoruz ve öyle değerlendiriyoruz.”

 

"EYÜPSULTAN'DA EĞİTİM 12 AY DEVAM EDİYOR"

Yaz okullarını sadece spor aktivitesi olarak görmediklerini kaydeden Başkan Aydın, şöyle devam etti;

“Yaz okullarımızın birinci etabı 18 Haziranda başladı. İkinci etabı 2 temmuzda başlayacak. Yaklaşık iki ay sürüyor. Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'den tutun yüzme, güreş, atletizm, karete gibi spor aktivitelerine kadar.
Kendini geliştirme, özgüvenini arttırma gibi etkinliklerden gezilere kadar 4 ana temada faaliyet ve etkinliklerimiz var. Dolayısıyla klasik bir yaz okulu değil kışında var olan etkinliklerin devam niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Eğitim aslında Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde 12 ay devam ediyor. Dört dörlük bir program diyebiliriz. Etkinlikler alanında uzman hocaların vasıtasıyla yapılıyor”

 

BAŞKAN AYDIN: TAMAMI ÜCRETSİZ

Yaz okullarının tamamının ücretsiz olduğunu söyleyen Başkan Aydın, geçen sene 4 bölgede yapılan faaliyetlerin bu yıl 5 bölgeye çıkartıldığını söyledi.

 

Başkan Aydın konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Yaz okullarımıza kaliteli ve nitelikli olduğu için çok yoğun talep var. Etkinlik alanlarını 5 bölgeye ayırarak olduğunca vatandaşımızın ayağına gitmeye çalıştık. Şuana kadar 4 bin 500 civarında kayıt aldık ve bu kayıtlar her gün artıyor.

Gerçekten yüksek beğeniyle karşılaşıyoruz. Hayatlarında ilk defa yüzmeyi öğrenen veya havuzda yüzen çocuklarımızla karşılaşıyoruz. Bizim müfredatımızda etkinlik, takviye derslerimiz, spor etkinliklerimiz ve kişisel gelişim programları var”

 

BAŞKAN AYDIN: ZENGİN YALPAZE ÇEŞİTLİLİĞİ VAR

Başkan Remzi Aydın, konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

“Yaz okullarımızda Ali Kuşçu Uzay Evi var. Temel uzay eğitimlerinin yapıldığı bir bölüm. Binlerce öğrencimiz bu zamana kadar eğitim aldı. Çocuklarımız Ali Kuşçu Uzay Evi'nde temel astronomi bilgilerine sahip oluyorlar. Alınan eğitimler onlar için çok ciddi bir zemin oluşturuyor. Diğer bir yaz okulu etkinliğimiz ise Simurg Dil Evi.

Tamamen yabancı hocalardan oluşan dil eğitim programımız. Kısacası İngilizce, tematik eğitimler ya da sportif faaliyetler anlamında hangi branşta hangi kategoride talebiniz olursa onları karşılayacak şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Gerçek anlamda zengin yelpaze çeşitliliği olan bir yaz okulu diyebiliriz”