Eyüpsultan'da iki anlamlı açılış

Başkan Remzi Aydın, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, daha önce toprak saha olan yere inşa edilen spor tesisini açılışın ardından gençlere, çocuklara ve tüm Eyüpsultanlı spor severlere armağan etti.

HİÇBİR DETAY GÖZARDI EDİLMEDİ

Saha çevresine 6 metre yüksekliğinde çelik karkas ve file uygulaması yapılarak kapatıldı. Toplamda 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis 500 kişilik tribüne ve 29 * 55 metre ölçülerinde sahaya sahip.

Saha kenarlarına aydınlatma için 16 adet projektör konulan tesiste sporcuların kullanımı için soyunma odası ve duş da mevcut.

ŞEHİDİN ADINA PARK AÇILDI

Açılış töreninde Başkan Remzi Aydın aynı zamanda Şehit Er Emrah Akman adına yapılan parkın da açılışını gerçekleştirdi.

Sakarya Mahallesi'nde bulunan parkta bundan sonra, Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının patlamasıyla şehit düşen Emrah Akman'ın ismi yaşayacak.

ANNELERE ÇİÇEK VERDİ

Bu arada Başkan Remzi Aydın, törene katılan anneleri sahneye davet ederek, Anneler Günü nedeniyle, hepsine tek tek çiçek ikramında bulundu.

TURNUVA FİNALİ YAPILDI

Eyüpsultan Belediyesi Taşocağı Spor Tesisi'nin açılışında, yine Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen 40 yaş üstü mahalleler arası futbol turnuvasının finali gerçekleşti.

Finalde Güzeltepe Mahallesi Dostluk takımı birinci, İslambey Mahallesi Üç Şehitler takımı ikinci ve Yeşilpınar Mahallesi üçüncü oldu.

Başkan Remzi Aydın turnuva sonunda şampiyon olan takıma eşofman takımı ve spor ayakkabı, ikinci olan takıma eşofman takımı, üçüncü olan takıma ise spor ayakkabısı verdi.

BAŞKAN REMZİ AYDIN: BEREKETLİ BİR GÜN

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi;

“Bugün aslında çok anlamlı bir gün yaşıyoruz. Her şeyden önce Anneler Günü'nü idrak ediyoruz. Annelerimizin günü kutlu olsun. Onlar elleri öpülesi insanlar. Ama aynı zamanda semtimizden bir evladımızı şehit vermiştik, onun adına yaptığımız parkın açılışını yapıyoruz.

Aynı zamanda, ben de küçüklüğümde futbol oynadığım toprak sahayı çok güzel bir futbol tesisine dönüştürdük. Bu semtte yetişmiş, buralarda top oynamış bir Belediye Başkanı olarak yıllar sonra bu tesisleri yapmak açmak bana nasip oldu.

Ve tabi ki 28 mahallemiz arasında 40 yaş üstü futbol turnuvası düzenlemiştik. Bu turnuvanın da finaline geldik.

Bu da dostluğu, kardeşliği, mahalleler arası yakınlaşmayı sağlayan bir organizasyon oldu, çak güzel oldu, bereketli oldu. Uzun yıllardır birbirini görmeyen arkadaşlar görüşmüş oldu. Hoşça bir kaynaşma oldu. Dolayısıyla hepsini bir araya getirerek çok bereketli bir gün geçirdiğimizi söyleyebilirim”