Eyüpsultan'da Maliye ve Öğretmen Blokları Tahliye Edildi.

Eyüpsultan'da deprem mağduriyeti yaşanıyor!

 

Geçtiğimi gün İstanbul Silivri'de yaşanan deprem sonrası Eyüpsultan Yeşilpınar'da Maliye Blokları ve Öğretmen Blokları zarar gördü. Bazı binalar boşaltılırken, bazı binalarda insanlar yaşamaya devam ediyor.

 

CHP Eyüpsultan Meclis Üyeleri Zülfü Çakar, Filiz Gökçe ve İlker Çomak, depremden etkilenen binaları ve vatandaşları ziyaret ettiler.

 

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan CHP Eyüpsultan Meclis Üyeleri Zülfü Çakar, " Meclis üyesi arkadaşlarımızla depremden zarar gören ve tahliye edilen maliye ve öğretmenler bloklarını ziyaret ettik. Binalar hakkında bilgi edindik.

Maliye Bloklarında bir bina ve Öğretmen Bloklarında bir blok boşaltırmış durumda! Kolonlarda hasarlar ve binalarda çatlaklar olduğu görülüyor.  Eyüpsultan Belediye yetkilileri gelip el ve göz yordamı ile bakıp gitmişler. Teknik bir inceleme yok. Vatandaşları özel yetkili şirketlere yönlendiriyorlar.  Vatandaşlarımız ekonomik zorluklar yaşadığı gerçeği ile teknik bir inceleme dahi yaptırmada zorlanıyor. Bazı vatandaşlarımız ise gidecek yerleri olmadığı için diğer binalarda oturmaya devam etmek durumunda kalıyorlar.

Boşaltılan binalardaki vatandaşlarımız bazıları akrabalarında kalırken, bazıları araçlarında yaşamaya çalışıyor. Bazı vatandaşlarımızı İBB'nin Zeytinburnu’ndaki tesislerine yönlendirdik. Eyüpsultan Belediyesi'nin depremzedeleri ağırlayacak bir misafirhanesi dahi yok!

 

Mağdur vatandaşlarımızı dinledik bilgi alışverişinde bulunduk. Süreç ile ilgili kendilerini yönlendirerek yardımcı olmaya çalıştık. Yanlarında olduğumuzu ve işlemlerinde yardımcı olacağımızı ifade ettik. Mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.