Eyüpsultan’da muhteşem çocuk sanat festivali

Alibeyköy, Osmanlı Parkta düzenlenen festivalde çocuklar Pepe ve Köstebekgiller gösterisi, sanat atölyeleri, geleneksel sokak oyunları, şişme oyun parkurları, sahne etkinlikleri ile gönüllerince eğlendiler.

Hüseyin Goncagül ile Çocuk Şarkıları, kukla gösterisi, Karagöz – Hacivat, Akrobasi, Maskot Mehter ve Bando, Pepe gibi sahne gösterileri ile keyifli dakikalar geçiren çocuklar; seksek, istop, dokuz taş, topaç çevirme, ip atlama, halat çekme gibi geleneksel sokak oyunları ile spor dolu bir gün geçirdiler.

Çocuklar festival alanında kurulan atölyelerde sanatsal çalışmalar da yapma imkanı buldular.

 

“EYÜPSULTAN’DA BİLİMİ VE EĞLENCEYİ BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de festivali ziyaret etti.

Tüm sanat atölyelerini tek tek gezen Deniz Köken, çocuklarla birlikte etkinliklere katılarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Başkan Deniz Köken, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bayram onların bayramı, biz de Eyüpsultan Belediyesi olarak eğlenceyi, sanatı ve bilimi buluşturan bir festival düzenledik. Bundan sonraki süreçte Eyüpsultan’da bilimi ve eğlenceyi birlikte yaşayacağız. Her çocuğun kendine özgü yetenekleri var. O yetenekleri eğlendirirken ortaya çıkarmamız lazım.

Beden, müzik resim gibi sanat dallarını gelişimin alt veri tabanı olarak algılayıp, onun üstüne fiziği, kimyayı, biyolojiyi ve matematiği inşa etmemiz lazım. Bu saydığım üç ders alt yapıda yoksa sıkıntılı oluyor.”

 

FESTİVALDE SÜRPRİZ HEDİYELER

Etkinlik alanında ikramların da yapıldığı festivalde çekilişlerle 6 kişiye 200 TL değerinde spor malzemeleri hediye çeki, 6 kişiye 100 TL değerinde kitap hediye çeki, 6 kişiye çift kişilik İsfanbul Tema Park bileti, 6 kişiye çift kişilik Cezeri Müzesi bileti ve 6 kişiye akıllı saat verildi.