Eyüpsultan'da ''Ramazan'la Diriliş'' yaşanıyor

“Ramazan'la Diriliş – Öze dönüşün, yeniden şahlanışın vakti” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar her gün farklı bir konu ve birbirinden değerli konuklarla buluşma imkanı bulacaklar.

 

Vatandaşlara yönelik düzenlenecek etkinlikler kapsamında:

Zal Mahmut Paşa Külliyesi Eyüpsultan Kitabiyat Merkezi'nde; sahaflar çarşısı, kitap ve edebiyat sohbetleri, sahaf sohbetleri, kitap müzayedeleri, dinletiler ve STK'ların iftar buluşmaları gerçekleşecek.

 

Caferpaşa Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ise sanat atölyeleri, şiir meclisleri, tembihname, hülasa muhabbet ve tarihten sahneler gibi programlar vatandaşlarla buluşacak.

 

Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi'nde; mukabeleler, söyleşiler, dinletiler, çocuk etkinlikleri, tekne orucu ve iftar buluşmaları düzenlenecek.

 

Afife Hatun Kültür Evi'nde de yine mukabeleler, söyleşiler, dinletiler, mizaçları tanıma atölyesi, diksiyon ve drama eğitimleri ile iftar buluşmaları olacak.

 

Eyüpsultan Camii Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti, Kur'an-ı Kerim ve meal sohbet meclisleri, tembihname, esnaf duası ile tekne orucu ve çocuk etkinlikleri yapılacak.

 

Zabıta Müdürlüğü binası önünde kurulan Ramazan Çocuk Bahçesi'nde çocuk sanat atölyeleri, mobil sahne çocuk etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

Bunların haricinde yine çocuklar için hazırlanan “Çocuk Karavanı” etkinliğinde ise farklı mahallelerde eğlenceli gösteriler düzenlenecek.

 

Bu arada vatandaşlar, Eyüpsultan Belediyesi tarafından Feshane Caddesi üzerine kurulan ve farklı ürünlerin satışa sunulduğu Ramazan Evleri'nden alışveriş yapabilecek, iftarlarını açabilecekler.