Eyüp'te 7 Saatte, 7 Tepe İstanbul...

Başkan Remzi Aydın’ın Eyüplüler için hayata geçirdiği bu özel projede İstanbul’un hem tarihi hem de manevi yönünü ortaya çıkaran 7 Tepe ve bu tepelerin üzerinden bulunan cami, türbe, külliye, çarşı ve tarihi meydanlar rehber eşliğinde geziliyor.

Eyüplüler, Osmanlı Devleti’nin 380 sene idari merkez olarak kullandığı, Fatih Sultan Mehmed Han tarafından inşa ettirilen Topkapı Sarayı ve çevresi, altı minareli tek camii özeliği taşıyan At Meydanı’yla Sultanahmet Camii, Mimar Sinan’nın içine kurduğu özel sistemle hava koridorundan dünyanın en kaliteli mürekkebini yaptığı ve  bir çok mükemmel özellikleri bulunan Süleymaniye Camii, şehzadeler türbesi diye bilinen Yavuz Selim Camii, ilk selatin camii özelliğini taşıyan Fatih Camii ve çevresini gezerek güzel vakit geçirdiler. 

Elveda Bayram : İstanbul’da oturan birçok kişi 7 tepede bulunan medeniyetimizin tarihi taşlarını bilmiyor. Bilse de bu tepelerin üzerine kurulan hem tarihi hem de manevi açıdan yapılan cami, külliye ve müzeler hakkında ansiklopedik bilgiye sahipler. Onların da büyük hikayeleri var. Tarihi birçok olayda başrol oynamış bu tepeler. Bu açıdan baktığımızda Rehber eşliğinde gezmenin tadı başka oluyor. Gezdiğimiz yerlerin bilgisi ve detaylarının bizimle paylaşılması çok hoş. 

Zehra Elvan, Zeynep Kara : Çok güzel bir etkinlikti. Tercih yapılan mekanlar isabetliydi. Keşke biraz daha zamanımız olsaydı da gezimiz ve rehber danışmanlığı daha uzun süreli olsaydı. Mahmut Hüdayi Efendiyi ’de ziyaret etmek isterdik. Diğer taraftan bu tür gezilerle devamlı ertelediğimiz köklü olan kültürümüzün ince noktalarını tanıma fırsatı bulmuş olduk.  Başkanımız Remzi Aydın ve Yeşilpınar mahalle muhtarına bu güzel gezi için teşekkür ederiz. 

Hülya Bıyık, Ayten Kılıç : İstanbul’un kalbinde gezi yapmak hem zor hem de güzel. İstanbul’un Anadolu yakasındaki mekanları da gezmek isterdik. Mesela Yuşa Tepesi ve Beykoz’daki diğer yerler. Anadolu Feneri, Rumeli Hisarı ve Çamlıca. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.