Eyüp'te Hayır Platformu Kuruldu

Anayasa'nın değiştirilen 18 maddesinin oylamasının yapılacağı 16 Nisan referandumunda "Hayır" yönünde oy kullanacaklarını açıklayan ve Eyüp'ün önde gelen isimlerinin katıldığı kahvaltı 8 Mart 2017 Çarşamba günü Eyüp'te yapıldı.

Belli bir siyasi yapılanmanın ve partinin ön planda olmadığı toplantıya, Özcan Pehlivanoğlu, ADD Eyüp Şube Başkanı Asiye Kocaman, Cahit Ataker, SP Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi, Eyüp Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi İsmail Altuntaş, BBP Eyüp eski İlçe Başkanı Kemal Aydın, Memet Sevim, Hakan Kurşun, Zeki Demirsel ve Eyüp siyasetinin önde gelen isimleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ADD Eyüp Şube Başkanı Kocaman, 8 Mart Dünya Kadınlar  Günü'nü kutlayarak,  sözü Özcan Pehlivanoğlu'na verdi. Pehlivanoğlu toplantının genel çerçevesini çizdiği konuşmasından sonra sözü Cahit Ataker'e bıraktı. Ataker konuşmasında ; " Beni Özcan arayarak, memleketin gidişatı kötü, bunun için bir Eyüplü olarak ne yapabiliriz? diye sordu. Birimiz  MHP'li ve birimiz  CHP'li olarak, söz konusu memleket olduğu zaman bu çalışmalara katılmanın iyi olacağını düşündük. Burada Eyüp'e hizmet vermiş çok iyi dostlar var. Bugün Hayır Platformunu başlatıyoruz."dedi.
Daha sonra toplantıya katılanlar tek tek konuşarak, hem kendilerini tanıttılar, hem de konuyla ilgili olarak düşüncelerini dile getirdiler.

Oluşturulan Platformun, çalışmalarına hemen başlayacağını belirten Özcan Pehlivanoğlu, 18 Mart Şehitler Günü'nde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri dahil tüm şehitlerimiz için Eyüp'te mevlit okutacaklarını ve bir takım aktivitelerde bulunacaklarının belirtti. Kampanyayla ilgili olarak  MHP'nin muhalif isimlerinden Meral Akşener'in 17 Mart Cuma günü Eyüp'e geleceğini söyledi.  Renk Düğün Salonu'nda saat 14:00'te bir konuşma yapacak olan Meral Akşener'in Cuma günü olması sebebiyle Eyüp Sultan Camii'nde vatandaşlarla biraraya gelmesi de bekleniyor.

Toplantıda bir konuşma yapan Saadet Partisi Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi, şunları kaydetti: " Böyle bir toplantıda bulunmaktan çok memnunum. Hükümet 15 senedir hep suçu başkalarına atarak yönetim yaptı. Bu referandumda hayır çıkmasının evet çıkmasından daha hayırlı olduğu kanaatindeyiz. Bu 18 maddedeki yetkiyi evliyaya versen yoldan çıkar. Bu 18 maddenin halka çok çok iyi anlatılması gerekmektedir"dedi.

Haber: Hakan Hapcıoğlu
Fotoğraflar: Metin Türkmenoğlu