Zabıtalar Eyüp'te huzur için görevdeler...

Vatandaşın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için Eyüp Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Remzi Aydın, “Geçmiş yıllara göre cami ve çevresi artık daha fonksiyonel bir hale getirildi. Tüm vatandaşlarımız huzur ve güven içinde ibadetlerini gerçekleştirebiliyor. Herkesi Eyüp’e bekliyoruz” dedi. 

İslam dünyasının 4. büyük merkezi olarak kabul edilen Eyüp Sultan Ramazan ayı dolayısıyla diğer aylara göre daha çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Eyüp Sultan Türbesi’nin geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden ziyarete açılmasıyla bu yoğunluk daha da arttı. Hem türbe ziyareti hem de Ramazan dolayısıyla artan yoğunlukla ilgili, vatandaşların ziyaret ve ibadetlerini daha rahat bir ortamda geçirebilmeleri için Eyüp Belediyesi zabıta ekipleri de meydan ve çevresinde gece gündüz görev başında. 3 vardiya olarak cami ve çevresinde ortalama 20 saat görev yapan zabıta ekipleri, vatandaşlara her konuda yardımcı oluyor. Eyüp Sultan Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerinden alış veriş hakkındaki bilgilendirmelere, turistik alanlara yönlendirmeye kadar pek çok konuda vatandaşa yardımcı olan zabıta ekipleri bunun yanı sıra rutin denetimlerini de sürdürüyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, belediye olarak Ramazan ayına çok iyi hazırlandıklarını ve vatandaşların huzurlu bir Ramazan geçirmeleri için tüm birimlerin koordineli olarak uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Ebu Eyyub El Ensari hazretlerinin türbesinin yeniden ziyarete açılmasıyla yoğunluk oldukça arttı. Ramazan ayında Eyüp vatandaşlarımızın vazgeçemediği mekanlardan biri. Zabıtamıza çok büyük görev düşüyor. Belediye olarak Ramazan’ın ruhuna yakışan etkinlikler planladık. Geçmiş yıllara göre cami ve çevresi artık daha fonksiyonel bir hale getirildi. Tüm vatandaşlarımız huzur ve güven içinde ibadetlerini gerçekleştirebiliyor. Herkesi Eyüp’e bekliyoruz” dedi.