Eyüp'te Özgecan Aslan Parkuru Açıldı

Tören öncesi, Esat Edin Halk Koşusu düzenlendi. Eyüp Belediyesi, açılışı yapılan parkur ve düzenlenen koşuyla vefa örneği gösterdi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla yapılan, 2015 yılında ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan'ın isminin verildiği “Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru" törenle açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Toplam 13 bin metrekare alan üzerine kurulu parkunun yapımı 18 ay sürdü. Parkın içerisindeki aktivite alanı bin 200 metrekare olmakla birlikte diğer parklardan ayıran özelliği ise köpek eğitim parkurunun bulunması. Bu arada parkur alanına 400 adet ağaç dikimi yapıldı.

Açılış öncesi, 2008 yılında elim bir olay sonucu üç çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden, bölgede tanınan ve sevilen, aynı zamanda iyi bir sporcu olan Esat Edin adına İstanbul Caddesi'nde halk koşusu yapıldı.

Geleneksel hale getirilecek olan koşu, Edin'in hatırasını ve ismini yaşatmak, sporu ve sağlıklı yaşamı hayatımıza empoze etmek amacıyla Eyüp Belediyesi tarafından planlanlandı. Halk Koşusu, 10-15 yaş, 16-20 yaş ve 21 yaş üstü erkek ve kadın olmak üzere toplam 6 kategoride yapıldı. Koşunun startını Başkan Remzi Aydın verdi. Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru'ndan başlayan 4 km'lik koşu İstanbul caddesi üzerinden ilk kemerden dönülerek tekrar park alanında son buldu.

Koşunun tamamlanmasının ardından açılışa geçildi. Açılışa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Kemerköy Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Esat Edin’in aile yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde, Esat Edin'i anlatan bir video gösterimi de yapıldı.

Başkan Remzi Aydın törende yaptığı konuşmasında, Esat Edin’in Göktürk beldesi için önemine değinerek, “Bizler vefalı olmak zorundayız, kıymetlerimize geçmişteki değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Esasında tüm hayata bakışımız, tüm medeniyet anlayışımız bu ilkelere dayanıyor. Çünkü geçmişini, kıymetlerini, değerlerini sahiplenmeyen insanların, toplumların bana göre gelecekleri de olmaz. Esat Edin bu bölgeye gerçekten çok ciddi katkılar sağlamış, bu bölgeye vizyon kazandırmış ve bu anlamda insanların gönlünde yer etmiş çok kıymetli değerli bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla onun adını anmak, onun ilke ve vizyonlarını burada diri tutmak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Özgecan Arslan isminin yaşatılması gerekliliğine de vurgu yapan Başkan Aydın, “Özgecan Aslan kızımızın ismini, toplumumuzun birlik ve beraberliği adına, daha mutlu daha sağlıklı daha güvenli ortamlar oluşturma adına, adını yaşatmayı uygun gördüğümüz parkımıza verdik. İnşallah bu parkımızda, bu sağlıklı yaşam parkurumuz da bu ilkeleri diri tutarız, canlı tutarız ve binlerce insanımız, Göktürklümüz buradan faydalanır. Parkur alanını bize tahsis eden Orman Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne de duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Sonrasında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Edin ailesi adına Esat Edin'in ağabeyi Rıfat Edin'e, Kemerköy Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Morova'ya, Kemerköy Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Şerefoğlu ile Kemer Yönetim ve Sosyal Hizmetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sabuncu'ya katkılarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Aydın, halk koşusunda dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını da verdi. Ardından hep birlikte kurdele kesimi gerçekleştirilerek açılış yapıldı.