Eyüp'te Ramazan’a özel geziler başlıyor

Daha önce İstanbul içinde gerçekleştirilen 7 tepe üzerine kurulu şehirdeki cami ve türbelere yapılan geziler Eyüplüler tarafından büyük ilgi görmüştü.

7 Tepe 7 Saat adı verilen bu geziden sonra Eyüp Belediyesi şimdi de tarihi yarımada ile Yuşa Tepesi ve Telli Baba ziyaretlerinden oluşan iki ayrı gezi hazırladı. Kültür gezilerine katılan vatandaşların istek ve önerileri doğrultusunda Fatih Camii, Süleymaniye Camii ve Hırka-i Şerif ile beraber Yuşa Tepesi ve Telli Babayı da ekleyen Eyüp Belediyesi, Eyüplü vatandaşların Ramazan’ın manevi iklimini her yönüyle yaşamaları için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, her gün iki otobüs ile yapılacak gezilerle vatandaşlara farklı manevi duygular yaşatmak olduğunu belirterek, “Yapacağımız bu gezi ile mübarek mekanları Eyüplülerle buluşturacağız. Eyüp Sultan’dan iki ayrı grup halinde hem tarihi yarımadaya hem de Yuşa Hazretleri ve Telli Baba’ya gideceğiz. Bu anlamlı geziye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bir an önce kayıtlarını Beyaz Masa’ya yaptırsınlar ve bu manevi yolculuk fırsatını kaçırmasınlar” diye konuştu. Eyüp Belediyesi önünden başlayacak gezilerde, İstanbul’un kalbi ve manevi atmosferin en yoğun yaşandığı yerler olan Fatih Camii, Süleymaniye Camii, Hırka-i Şerif’ten ile Yuşa Tepesi ve Telli Baba ziyaretileri gerçekleştirilecek.  Her gün iki ayrı grup halinde yapılacak geziler Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.