Ezilen araç sergileniyor, kendi gazi değil!

Esenler TEM yolunda tankın ezdiği araç Eyüpsultan’da sergileniyor.

 

 

Oto tamircisi Fuat Bilir 15 Temmuz’da işyerinde haberleri izlerken köprüde yaşanan olaylı gördüğünü, akşam üzeri olduğundan eve gidip haberleri izlemeye devam ettiğini söyledi.

 

 

Haberleri izlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıktığını, o anda kendisinde olan bir müşterisine ait araçla yola çıktı.

 

 

Yolda arkadan gelen bir tankın önünde durmak isteyen Bilir, kullandığı aracın tank tarafından ezildiğini, kendisinin de araçtan sağ çıktığını belirtti.  Olayın sıcaklığı ile o an çok fazla acı duymadığını, hatta bazı yaralı vatandaşlara orada yardım ettiğini belirti.

 

Ertesi gün göğsünde ağrı duyması üzerine tanıdığı bir doktora gittiğini belirten Bilir, o an hastanede kayıt açtırmadığını ağrı kesici, kas gevşetici kullandığını belirtti.

 

Daha sonra tank tarafından ezilen aracın Eyüpsultan Belediyesi’ne verildiğini belirten Bilir, kendisini de gazilik talebinde bulunmadığını ifade etti.

 

Fakat gazilik unvanı alanları gördüğünde kendisinin de bu unvanı en azından torunlarına hatıra olarak bırakmak istediği için talepte bulunduğunu belirtti.

 

 

O gün hastanede olduğuna dair yazı aldığını belirten Bilir, hazırladığı tüm bilgi ve belgelerle Kaymakamlık ve Valiliğe başvuruda bulunduğunu söyledi.

 

Fuat Bilir 2017 Temmuz’da yaptığı gazilik unvanı başvurusu ile ilgili henüz bir sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşandığını belirtti.