Fahrettin Koca: 32 bin yeni sağlık personeli alacağız

32 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI

Sağlık çalışanlarımızın maaşlarını iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. 32 bin personel dahil ediyoruz. 32 bin sağlık personeli alımı için yakın bir zamanda adım atacağız. 3 aylık süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemesini yüzde yüz oranında ödeme yapacağız.

 

ÖLÜM VAKALARI 60 YAŞ ÜZERİ

Koronavirüs dolayısı ile kronik hastalığa bağlı vefat edenler genellikle yaşlılarımız. Bunlar 60 yaş üstü. İki vakamız 50 ile 60 yaş aralığında oldu.  Yaşlılara uyarıda bulunmak istiyorum, bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz. Size karşı hassasiyeti olan sadece evlatlarınız değil, bütün toplum. Tedbir alıyoruz evden çıkmanız bir süreliğine kısıtlandı.

 

AŞI ÜRETİME DESTEK

Bu salgında diğer ülkelerde en fazla eksikliği hissedilen cihazlardan biri solunum cihazıydı. Yerli solunum cihazı üretimine başlıyoruz. Çin'den 50 bin hızlı tarama kiti geldi. Perşembe günü de 300 bin daha gelecek. Bir milyon kit geliyor. Çin'de olumlu sonuç veren bir ilaç getirdik. Kullanmaya başladı. Bunların parasını verip alıyoruz. Bu süreçte virüse karşı aşı geliştirme süreçlerinde bakanlık olarak destek veriyoruz. 6 üniversite ve bir merkeze çağrı yapıldı.

 

OKULLARLA İLGİLİ

Okullarla ilgili olarak Çarşamba günü Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanımız'da gelecek. Bu konu o toplantıda değerlendirilecek.

 

İYİLEŞEN HASTALAR VAR

İyileşen vakalarıın olduğunu söyleyen Bakan Koca, "Devlet kurumlarının misafirhaneleri sağlık personeline açıldı. Bu konuyla ilgili bir genelge çıktı. Sağlık personeli içinde de pozitif olan vakalarımız var. Gün sonu sayılar toplandığı için vaka sayısını gün sonunda açıklayacağız." dedi.