Faiz ve dolar düşmeye devam edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Emine Nur Günay, faizlerin tek haneye düştüğünü ve döviz kurlarında gerilemeler olduğunu belirterek, "Bu durum, iş dünyamıza çok olumlu yansıyacak ve yatırımcılarımız önlerini görecek. Faizlerde ve döviz kurlarındaki düşüş devam edebilir" dedi.

Günay, 2 Kasım itibarıyla siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını vurguladı. Piyasaların durumunu değerlendiren Günay, şöyle konuştu:

"Piyasalar, siyasi belirsizliğin ortadan kalkması beklentilerini daha önceden tahmin etmişti ancak yine de böyle bir sonucu beklemiyordu. Faizler tek haneye düştü, döviz kurlarında düşüşler var. Bu durum, iş dünyamıza çok olumlu yansıyacak ve yatırımcılarımız önlerini görecek. Faizlerde ve döviz kurlarındaki düşüş devam edebilir. Bunlar konjonktürel dalgalanmalar. Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde devam ediyor ama bir an önce hükümetin kurulup ekonomik reformlara devam etmeliyiz. Ekonomik reformların dışında, hukuk ve eğitim reformu da önemli. Bir an önce onları hayata geçirirsek, Türkiye kaybettiği 8 aylık dönemi çok çabuk kapatacaktır."

Haberin devamı Bugün Gazetesi