Fedai Karakol: Kararımız EVET

BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol, partisinin referandumda aldığı Evet kararı dolayısı ile yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Büyük Birlik Partisi olarak, 16 Nisan’da yapılacak olan sistem değişikliğini değerlendirmiş ve destekleme kararı almıştır. 

Ülkemiz 1960’lı yıllardan bu yana sistem rahatsızlığı içerisinde bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın uyumsuzluğu ülkeyi uçurumun kenarına defalarca getirmiştir. Bizlerden önce gelen değerli büyüklerimiz Adnan Menderes, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve şehit liderimiz, öncümüz kurucu irademiz mimarı Muhsin Yazıcıoğlu sistemin yetersiz olduğunu, değişmesi gerektiğini, başkanlık sisteminin ülkemiz için hayırlı olacağını defalarca vurgulamışlardı. Bu saydığımız liderlerimizin ortak görüşünü paylaşıyoruz. Partimiz, ülkümüz vatanımızın bütünlüğü için gerekli ne varsa onu yapmamızı bizlere telkin eder. Ülkemizin hayırlı yarınlara taşınması en güzel hangi yolla olacaksa bizler o yolun peşinden gideriz. Bu anlayışımız dün böyleydi bugün böyle yarında aynı şekilde olacaktır.

1960 ‘lı yıllardan 2017’li yıllara uzanan ve yapılması her dönemde konuşulan Cumhurbaşkanlığı sistemi önümüze geliyor. Gelirken siz değerli seçmenlerimize olduğu kadar ülkemizdeki partilere de anlatılıyor. Partimizin kurucusu şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun  ifade ettiği gibi “Türkiye Başkanlık Sistemine Geçmelidir, mutlaka geçmelidir” ifadesini göz ardı edemeyeceğimiz bir gerçektir.

Bizler ülkemizin bekası, güvenliği ve gelişimi için gerekli olan hayırlı tüm uygulamaları takip eden bir zihniyete sahiptir. Biz ayrıştırmayı sevmeyen birleştirmeden yana olan ve adını Büyük Birlik olarak ifade eden bir fikirler topluluğuyuz. Bu bağlamda önümüze gelen 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Sistemine EVET deme ve destekleme kararı almıştır. Seçmenimiz ve büyük Türk milleti bilmelidir ki bu EVET kararımız Akp iktidarını desteklediğimiz anlamına gelmez. Biz sisteme EVET diyoruz."