Ferhat Epözdemir neden aday adayı olmadı?

CHP Gaziosmanpaşa ve İBB eski meclis üyesi, CHP il yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, 2014 yerel seçimleri Gaziosmanpaşa ön seçimleri ikincisi ve son genel seçimlerde CHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Ferhat Epözdemir bu kez belediye başkan aday adaylığına başvuruda bulunmadı.

 

Kamuoyu Ferhat Epözdemir’in belediye başkan aday adaylığına başvurmasını bekliyordu. Bu beklenti gerçekleşmedi. Gophaber olarak Ferhat Epözdemir’e başvuru yapmamasının gerekçesini sorduk.

 

Epözdemir şöyle cevap verdi: “Partimiz herkesin çalışmalarını yakinen biliyor. Partimizin bu konuda emeğe, performansa dönük ciddi bakışı vardır.  Partimiz benim çalışmalarımdan da haberdardır. Meclis üyeliği sürecinde verdiğim mücadele ve çalışmalar bilinmektedir. Bu takdiri örgütümüz ve genel merkezimiz yapacaktır.

 

Toplumun gerçeklerine, siyasetin gerçeklerine uygun adaylardan yana taraf olduğum için başvuru yapmadım. Başvuru yapan arkadaşlarımı da başarılar diliyorum.”

 

Parti sizi aday gösterirse adaylığı kabul eder misiniz soruna cevap veren Epözdemir, “Partimiz git şurada direğin dibinde bekle derse, gider orada beklerim. Örgütümüz, partimiz aday ol derse görevden kaçmam aday olurum.” Dedi.

 

CHP’nin Gaziosmanpaşa’da kazanma ihtimali olup olmadığını sorduğumuz Epözdemir, “CHP Türkiye’nin köklü bir partisidir. Aday çıkarttığı her yerde kazanmak için vardır. Gaziosmanpaşa’da var olan bunca sorun karşısında çözüm CHP’dir. Toplumsal mutabakat sağladığımızda burada seçimleri kazanırız.” Dedi.

 

(Ropörtajın tamamı video olarak aşağıdadır.)