Firat Karabalik'tan Federasyona Tepki!

BAL Ligi takımlarından Conax Sultangazispor Kulüp Başkanı Firat Karabalik'ın açıklaması şöyle oldu:

 

"Bizim için hiç bir başarı tek bir sporcumuzun, teknik heyetimizin, kulüp çalışanlarımızın ya da rakibimizin sağlığından daha değerli değildir..

Dünya'da ve ülkemizde devam eden pandemi Covid19 ortamında böyle bir kararın alınması oldukça manidardır. Bulunduğumuz Bölgesel amatör liginde 4 haftada maçlara çıkmak için bugün alınan kararla en kötü önümüzdeki pazartesi toplanıp antrenmanlara başlamak zorundayız.


Düşünüldüğünde her takımda farklı illerden oyuncular mevcut Bu oyuncuların bir araya gelmesi dahi şuanki durumda bile çok sakıncalı bir durumdur.


Conax Sultangazi spor kulubü olarak bizlerin idman sahası Kapalı saha olduğundan dolayı oldukça sağlıksız Bir ortamdadır. İdman sonrası futbolcularımızın Duş alabilecekleri yerlee dahi sağlık açısından uygun değildir.
Maçlarımızı oynadığımız ve Ara ara idmanlarımızı yaptığımız CEBECİ SPOR KOMPLEKSİ İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE bağlı olduğu için ve İBB'nin almış olduğu Covid 19 tedbirlerinden dolayı tüm spor müsabakalarına kapalıdır. Bizler burda idman yapamazken;

●Maçlarımızı nerede oynayacağız?

●Bir çok amatör lig maçlarında sahada AMBULANS olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Malesef bir çok müsabakalarda Ambulans dahi olmuyor?

●Kulup malzemecisi bir çok futbolcunun idman malzemelerinin temizliğini nasıl ve ne şartlarda yapabilecek?

●Takımda Bulunan Bir Çok Oyuncumuz vatani görevini yerine getirmesi için ASKERLİK görevlerini yapmayı planlıyordu buna nasıl bir Çözüm bulacaksınız?

●Şehir dışı deplasmanlarında nasıl ve ne kadar sağlıklı bir yerde konaklama yapacağız?

●Bu Sporcularımızın hepsinin Covid19 testini Sağlık taramasını hangi gelirle yapacağız?

Bir diğer konu ise Sultangazispor kulubü bünyesinde bulunan 3 tane futbolcumuzda malesef COVİD 19 bulguları pozitif çıkmıştır. Bu futbolcumuzlardan Samet YÜKSEL'in Annesi COVİD 19 nedeniyle kısa bir süre once Vefat etmiştir. Diğer Futbolcularımız ise ailece karantina altındadırlar.

Bu Esasları göz önüne alarak Gruplarında lider olan takımların bir üst lige çıkartılarak üst liglerde ki takım sayısının fazla olması sıkıntı olacak diye hiç düşünülmemelidir. Önümüzdeki sezon liglerdeki takımların sayıları alınacak kararlar ile tekrar dizayn edilebilir.


Bu anlamda AMATÖR LİGLERDE Düşme kesinlikle olmamalıdır. Üst lige çıkacak takımlarda yükselme grupları dahil olmak üzere bir üst lige çıkarılmalıdır.


Takımların bir üst lige çıkması ligden düşmesi insan sağlığından canından daha önemli olamaz özetle sezonun kurtarılması ile ilgili tüm amatör kümede bir alt lige düşme Kesinlikle olmamalıdır.


Bizler Adı Üstünde AMATÖR kulüpleriz Profosyonel liglerdeki imkanlar AMATÖR kulüpte olmadığı için bu kararın bizler için ve Sporcularımız için pek sağlıklı bir karar olmadığını düşünüyoruz ve sizlerinde bu hassasiyetle yaklaşmanızı temenni ediyoruz. En kısa zamanda Sağlıklı günlerde liglerin başlaması dileğiyle."