FİYATLAR SADECE KUYUMCU VE DÖVİZCİLERDE DÜŞTÜ!

Doları bahane ederek fiyatları yükseltenler; şimdi dolar düştü, niye fiyatları indirmiyorlar?

 

Türkiye'de 2021 yılının son aylarını dolardaki yükseliş temel tüketim malları ile birlikte  otomobil, market, akaryakıt, teknoloji, konut ve her sektörde zamlara neden oldu. Ürünlere yapaılan zamlar gün içinde yükselen dolar kuruna göre saatlik etiketlere yansıdı.

 

Bugünlerde dolar büyük bir düşüş yaşandı. Fakat ürünlerine zam yapanlar, bu düşüşe pararalel ürünlerine indirim yapmadığı görülüyor.

 

Marketlerde  özellikle sıvı yağ, peynir, yumurta gibi gibi ürünlerin fiyatları uçarken; dolar düşerken marketlerde fiyatların inmediği görülüyor.

 

Akaryakıtta günlük zam gelirken, kaç gündür dolar düşmeisne rağmen pompaya indirim yansımıyor.

 

Zaten hiç zam yapmamaları gerekiyordu!

Özellikle yazın üretilip, tüm maliyetleri tamamlanmış depolarda bekleyen ürünlere dolar yükseldi diye zam yapanlar, dolar düştüğünde anında indirmesi gerekiyor.

 

Dolar yükseldikçe elindeki konutlara haftalık zam yapan müteahhitlerin, ev sahiplerinin henüz fiyatları indirmemesi tepkilere neden oluyor.

 

Fiyatların sadece kuyumcu ve dövizcilerde indiği, diğer yerlerde bindirilen fiyatların durduğunu görülüyor.

 

Vatandaşlar dolar çıkarken füze gibi çıkan fiyatların, paraşüt hızında dahi inmediği yönünde tepkileri çığ gibi büyüyor.

 

Yatırım için değil, parasını korumak isteyen vatandaşlar mağdur!

Piyasadaki dalgalanmada TL'sini koruma adına dolar almak zorunda kalan -yatırımcı ve spekülatör değil-  vatandaşlar, fiyat dalgalanmasında büyük zarar gördü. 

 

Bu vatandaşlar fiyatlarda da indirim gelirse kaybettikleri para için çokta üzülmeyeceklerini ifade ediyor.