Gazi Yaşargil Ortaokulu Voleybolda İstanbul Şampiyonu

İstanbul Türkiye Şampiyonasında, Yarı Finaller ve Finallerinde dereceye giren ilk 9 takımla temsil edilecek.

 

İstanbul elemelerine Gaziosmanpaşa’dan Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu ve Prof. Dr. Gazi Yaşargil İmam Hatip Ortaokulu olarak iki takım katıldı.  

 

2016-2017 yılında set vermeden İstanbul şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu Küçük Erkekler Voleybol Takımı aralarında:

Beşiktaş’ın Voleybol alt yapısı olan Bahçelievler Fatih Yeni Bosna Ortaokulu, İstanbul Büyük Şehir Belediye Spor Voleybol alt yapısı olan Bayrampaşa Sancak Soy Ortaokulu , Türkiye Voleybol Federasyonu Fabrika Voleybolcularından oluşan Beylikdüzü Büyükşehir Ortaokulu gibi dev kulüplerin boy gösterdiği turnuvada grup elemeleri ve final grubu maçlarının tamamını  kazandı.

 

Ataşehir Ali Fuat Cebesoy İlkokulu Spor Salonunda oynadığı yarı final maçında Bayrampaşa Sancak Soy Ortaokulunu 2-0 yenerek adını finale yazdırdı..

Üsküdar TVF  50. Yıl Voleybol Salonunda oynadığı final maçında ise Bağcılar Vakıflar Ortaokulunu 2-0 yenerek İstanbul Şampiyonu oldu.

 

               Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu Böylelikle ikici defa  hiç set vermeden 2 yıl üst üste  İstanbul’un en büyüğü olma başarısını gösterdi.

 

Prof. Dr. Gazi Yaşargil İmam Hatip Ortaokulu ise 8’inci olarak Türkiye Grup Elemelerine katılma hakkını kazandı.

 

                        Prof. Dr. Gazi Yaşargil İHO 1-5 Mart 2018 tarihleri arasında Türkiye Grup Elemeleri, 5-8 Nisan Türkiye Yarı Finallerini geçtiği taktirde 26-30 Nisan2018 tarihleri arasında Bartın il merkezinde yapılacak olan Türkiye Finallerinde kürsüye çıkma mücadelesi verecek.

 

                           Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu İstanbul Şampiyonu olduğu için direkt olarak Türkiye’nin  en iyi 32 okulunun  bulunduğu 8 takımlı  4 grup arasında oynanacak olan Türkiye Yarı Finalleri Müsabakalarından itibaren yoluna devam edecek olup ilk iki arasına girdiği takdirde  26-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Bartın il merkezinde yapılacak olan en iyi 8 takım arasında Türkiye Finallerinde Şampiyonluk mücadelesi verecekler.

 

                Başarının arkasında Gaziosmanpaşa Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu – İHO Müdürü Kemal CANBAZ,  Beden Eğitimi Öğretmeni Bilal KAPLAN, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin özverili çalışması yatıyor.